"Brazilië in voordeel op WK"

"Brazilië in voordeel op WK"
Foto: © SC

Momenteel wordt in Brazilië de generale repetitie voor het wereldkampioenschap van volgend kalenderjaar gehouden. "Het weer zal een bepalende rol spelen", weet Frank Raes.

Brazilië en Spanje strijden zondag in een droomfinale om de Confederations Cup. Traditioneel wordt het achtlandentoernooi gezien als dé generale repetitie op het echte WK. Hoe schat Frank Raes het verloop van het wereldkampioenschap in?

“Het weer zal een bepalende rol spelen”, vertelt het gezicht van Extra Time. “De warmte en de hoge vochtigheidsgraad zorgen voor een drukkend klimaat. Voetballers krijgen last van uitdrogingsverschijnselen en daardoor gaat het tempo omlaag. Het klimaat is niet geschikt voor negentig minuten lang snel en vinnig voetbal.”

“Bovendien zal er op het WK gespeeld worden rond het middaguur om rechtstreeks televisie-uitzendingen mogelijk te maken in Europa. De omstandigheden zullen dus nog extremer zijn. Ik vergelijk het klimaat met dat van het WK 1994 in de Verenigde Staten. Toen pakte Brazilië de beker. Het thuisland is dus in het voordeel.”

Ook de Rode Duivels zijn goed op weg om te verzekeren van een ticketje richting Zuid-Amerika. Onze nationale voetbaltrots wordt door voetbalfans en bookmakers zelfs tot de outsiders gerekend voor de wereldtitel. “De Belgen moeten zich goed voorbereiden op de trip”, besluit Raes. “De spelers hebben er dan al een lang en slopend seizoen opzitten en een goede medische begeleiding zal noodzakelijk zijn. Voldoende rust, eten en drinken zijn de basisvereisten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties