Altidore lonkt (opnieuw) naar Premier League

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Altidore lonkt (opnieuw) naar Premier League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jozy Altidore neigt naar Sunderland FC. De aanvaller van AZ is vastbesloten het deze keer wel waar te maken in de Premier League. "De club weet dat ik er graag zou gaan spelen."

Altidore was één van de weinige lichtpuntjes in het grijze seizoen van AZ. De Amerikaan, die geboren is in Haïti, had bovendien een belangrijk aandeel in de bekerwinst van de Alkmaarders. De aanvallers nette immers maar liefst acht doelpunten in zes wedstrijden.

En die statistieken zijn ook Sunderland niet ontgaan. De ex-club van Simon Mignolet wil de 55-voudig Amerikaans internationaal naar Engeland halen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Altidore is, in het geval van een transfer, niet aan zijn proefstuk toe in de Premier League. Twee seizoenen geleden speelde de aanvaller op huurbasis bij Hull City. Een succes kan je die passage echter niet noemen. “Ik was toen te groen achter de oren om meteen op dat niveau te spelen”, geeft de aanvaller toe. “Bovendien was het mijn eerste kennismaking met Europa. Maar iedereen droomt van de Premier League en de club weet dat ik er graag zou spelen.”

“Bovendien heb ik een lange weg afgelegd sinds Hull”, besluit Altidore. “Ik heb ondertussen al meer dan honderd wedstrijden op mijn teller staan. Of ik spijt heb van dat jaartje Premier League? Nee, ik kon er proeven van het hoogste niveau.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties