Nike lanceert 'beste bal ooit'

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 17 reacties
Nike lanceert 'beste bal ooit'
Foto: © SC

Nike heeft nog maar eens 'de beste bal ooit', ontworpen. Het staaltje toptechnologie zal worden gebruikt in de Premier League, Primera Division en Serie A. En wat stelt Adidas tegenover het nieuwe speeltje van menig topvoetballer?

Nike en Adidas vochten de laatste jaren menig robbertje uit. En het gaat lang niet over wie topteams als FC Barcelona of Bayern München mag kleden. Daarnaast zijn Lionel Messi en Cristiano Ronaldo ook al lang van straat. Deze keer willen beide sportgiganten de beste bal ontwerpen.

Er gaat geen EK of WK voorbij zonder dat Adidas de nieuwe bal voorstelt als de beste ooit. Maar ook Nike, die de ballen voor onder anderen de Premier League en de Primera Division levert, claimt het neusje van de zalm te hebben ontworpen.

Incyte

De wereldvedetten in Engeland, Spanje en Italië gaan de komende maanden alvast met Nike aan de slag. In die competities spelen, in tegenstelling tot pakweg onze Jupiler Pro League, alle teams met hetzelfde leer aan de voeten. Nike ontworp voor voetbaljaargang 2013 – 2014 de Incyte.

Volgens de Amerikaanse sportgigant is de Incyte de meest geavanveerde bal ooit. Vooral inzake reactiesnelheid, gevoel en gedrag onderweg zouden enorme verbeteringen zijn aangebracht. Het leer is opgebouwd in vijf lagen om optimale prestaties te bekomen.

Tot slot gebruikt Nike een RaDaR. De ‘Rapid Decision and Response’-technologie zou vooral de zichtbaarheid ten goede komen. Wellicht handig om tijdens de wintermaanden een lange pass te versturen in het donker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties