Supercup wordt gespeeld op moment van troonswissel

Supercup wordt gespeeld op moment van troonswissel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het wordt een drukke nationale feestdag. Zowel de kroning van Filip I als de Supercup staan op 21 juli geprogrammeerd. Voorlopig kunnen beide zaken zeker samen doorgaan.

Zondag 21 juli staat om 16u in het Constant Vanden Stockstadion de Supercup tussen landskampioen Anderlecht en bekerwinnaar RC Genk geprogrammeerd. Op hetzelfde moment zijn er enkele kilometers verderop in de hoofdstad allerlei feestelijkheden aan de gang voor de nationale feestdag en de troonsafstand van koning Albert aan prins Filip. Is Brussel dan wel veilig genoeg en kan de wedstrijd dan wel doorgaan?

“We hebben contact opgenomen met de stad Brussel en met Anderlecht om te kijken en te overleggen of de geplande wedstrijd kan worden gespeeld. Dat is tot nader order het geval”, vertelt Nils Van Branteghem, de kalendermaker van de Jupiler Pro League. “We waren zelf voorstander om de wedstrijd een dag eerder, op 20 juli, te laten plaatsvinden, maar op zaterdag kan er om veiligheidsredenen niet gevoetbald worden in Anderlecht. Zondag 21 juli was dus de enige oplossing.”

Door de feesten in Brussel zijn heel wat politiemensen onbeschikbaar. Van Branteghem verzekert dat de veiligheid van de supporters niet in het gedrang zal komen: “We hebben ons geïnformeerd bij de betrokken instanties. Zij hebben ons gegarandeerd dat er voldoende mensen beschikbaar zullen zijn om zowel de festiviteiten in Brussel als de Supercup in Anderlecht in goede banen.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties