Vukomanovic: "Ervaring doorgeven aan spelers"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Vukomanovic: "Ervaring doorgeven aan spelers"
Foto: © SC

Standard bereidt zich in het Nederlandse Hoenderloo voor op het nieuwe voetbalseizoen. Ook voor Ivan Vukomanovic is het eventjes wennen om aan de andere kant van het veld te staan. "Guy Luzon heeft de trainerservaring voor ons beiden", aldus de assistent.

Eigenlijk ontdekte Vukomanovic het trainersmétier pas een drietal weken geleden. De 35-jarige Serviër mag zich al meteen bewijzen in de Vurige Stede aan de zijde van Guy Luzon. “Vorig seizoen deed ik in Italië al wat ervaring op”, vertelt Vukomanovic in La Dernière Heure. “In het opleidinscentrum van Genoa werkte ik met jongeren van zeventien tot negentien jaar.”

De ex-speler van onder meer Sporting Lokeren, Antwerp FC en Bordeaux steelt ondertussen met de ogen van Luzon. “Ik merk dat de Luikse spelersgroep de boodschap van de coach gretig oppikt. Of er al een basiself gevormd is? Laat ons zeggen dat de titularissen van vorig seizoen met een kleine voorsprong beginnen, maar iedereen krijgt een kans om zich te bewijzen.”

Het trio dat de Rouches naar succes moet leiden oogt wel heel jong. T1 Luzon is amper 37, terwijl David Martane en Vukomanovic respectievelijk 25 en 35 lentes tellen. “Het belangrijkste is dat de spelersgroep het gevoel heeft dat er een meerwaarde wordt toegevoegd aan het team. Bovendien draait Luzon al lang genoeg mee in het wereldje. Ik probeer dan weer mijn ervaring als prof door te geven aan de spelers.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties