Nieuwe doelman Club Brugge zit vol vertrouwen

Jens Hoofteer
| 14 reacties
Nieuwe doelman Club Brugge zit vol vertrouwen
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge plukte deze zomer de 21- jarige doelman Matthew Ryan weg bij het Australische Central Coast. De Australiër stond al in enkele oefenmatchen tussen de palen en is vastbesloten om Vladan Kujovic uit doel te houden.

“Ik heb niet de halve wereld rondgetrokken om dan op de bank te zitten”, liet Ryan aan Australische media weten. “Als je bij een nieuwe ploeg komt, moet je hard werken, maar ik wil de Brugse nummer één worden. Ik praatte vooraf met de coach over mijn speelkansen en dat was een van de redenen om voor Club te kiezen. De technische staf is heel tevreden met mijn prestaties en ik hoop om de plaats van Kujovic te veroveren.”

Ryan is een technisch begaafde doelman die ook vlot kan mee voetballen. “Toen Brugge zich in januari meldde, heb ik meteen contact gezocht met Paul Okon en Frank Farina”, gaat de Australiër verder. “Zij vertelden me dat het voetbal in België veel sneller was dan in Australië. En ze hebben niet gelogen.”

De nieuwe doelman vindt dat hij bij blauw-zwart in een goede ploeg is terecht gekomen. “Victor Vázquez heeft van die geweldige Spaanse baltoetsen en Eidur Gudjohnsen is ook indrukwekkend. Zijn afwerking is nog altijd perfect. Zij kunnen volgens mij straks het verschil maken.”      

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties