AA Gent wint van Panathinaikos

Bjorn De Cock
| 19 reacties

AA Gent heeft een oefenwedstrijd tegen het Griekse Panathinaikos tot een goed einde gebracht. De Gentenaars haalden het met 1-2 van de Grieken. Diogo en Zukanovic scoorden voor Gent.

AA Gent kwam in de 37e minuut op voorsprong na een hoekschop van Kage. De doelman van Panathinaikos kon de kopbal van Kola nog pareren maar een goed gevolgde Diogo maakte er alsnog 0-1 van. Dat was meteen ook de ruststand.

In de tweede helft kon Gent opnieuw raak treffen na een hoekschop van Kage. Zukanovic kopte het leer mooi in het hoekje. De Grieken konden Gent nog even verontrusten door er 1-2 van te maken nadat Giannitsanis doelman Sergio Padt omspeelde en de bal in doel trapte. AA Gent gaf de zege niet meer uit handen en boekt zo een mooie overwinning.

Ilombe Mboyo (kuit), Yassine El Ghanassy (quadriceps) en David Hubert (heupspier) stonden langs de kant bij AA Gent. Pedersen nam ook nog niet deel maar trainde wel al volop mee met de groep deze week. Verwacht wordt dat de spits speelminuten zal krijgen in de galamatch tegen tegen Stuttgart.

Opstelling Gent: Padt, Asare, Cendros, Zukanovic (70' Savic), Diogo, Lepoint, Neto (70' Rafinha), Vandeputte, Kage (70' Mpoto), Kola (45' Caenepeel) en Soumahoro (61' Locigno)