Oranje met sterke prestatie tegen Duitsland

Oranje met sterke prestatie tegen Duitsland
Foto: © SC

De Nederlandse vrouwen zijn met een 0- 0 gelijkspel begonnen aan hun EK- campagne in Zweden. Oranje hield dus de nul tegen grootmacht Duitsland.

Vooraf werd Duitsland gezien als een van de grote kanshebbers op de Europese titel, al zijn er wel een aantal sterkhouders bij de Duitsers onbeschikbaar. Een ideaal moment dus voor de Nederlandse vrouwen om in een altijd historisch beladen duel uit te pakken met een stunt. 

Duitsland was de betere ploeg, maar de Oranje dames smeten zich letterlijk en figuurlijk voor elke bal. Echt mooi was de wedstrijd niet, daarvoor waren er misschien te veel slordigheden, maar de spankracht was er wel de hele partij.

De beste kans was uiteindelijk misschien zelfs nog voor Nederland, maar halfweg de tweede helft besloot de diepgestoken Melis op doelvrouw Angerer. In het slot was er nog een offensief van de Duitsers, maar Oranje weerstond en pakte een verdiend puntje. Nederland wordt een taaie brok voor onze Rode Duivelinnen op weg naar het WK 2015 Canada, zoveel is nu al duidelijk.

Opvallend: op het EK in Zweden werd tot op heden 4 keer gelijkgespeeld in evenveel wedstrijden. Het blijft dus wachten op de eerste overwinning van het toernooi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties