Denemarken verrast favoriet

Denemarken zit in de halve finales van het EK voor vrouwen. In de kwartfinales ging het na strafschoppen door tegen Frankrijk. Ook Noorwegen zit bij de laatste vier.

Frankrijk - Denemarken 1-1

Rasmussen had Denemarken op voorsprong gebracht na een halfuur en daarna zette Frankrijk de stormram in. Kans na kans werd gemist en enkel na een licht gefloten strafschop wist Necib de 1-1 tegen de touwen te krijgen.

In de verlengingen werd Denemarken opnieuw tegen de eigen achterlijn gedrukt, maar het wist al bij al makkelijk standhouden. Strafschoppen dus, en daarin toonde Denemarken zich de betere.

Noorwegen - Spanje 3-1

Gulbrandsen opende halfweg de eerste helft de score. Voor de rust was dankzij een eigen doelpunt de zege al min of meer veiliggesteld. Hegerberg maakte de pil nog wat bitterder, Hermoso kon niet meer doen dan in blessuretijd een eerredder maken.

De halve finales:

Zweden - Duitsland (woensdag)
Denemarken - Noorwegen (donderdag)

Opvallend: in de halve finales zitten drie Scandinavische teams. Enkel Duitsland kan nog weerwerk bieden, maar dan moet het voorbij gastland Zweden.