"Spelers kozen zelf hun kapitein"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
"Spelers kozen zelf hun kapitein"
Foto: © SC

Coach Juan Carlos Garrido heeft zijn spelers de vrije keuze gelaten over de kapiteinsband. De spelers stemden op een papiertje, net zoals een eilandraad uit Expeditie Robinson en vijf spelers kwamen in de pikorde terecht.

Sander De Graeve in Brugge

"Na de stemronde kwam Timmy Simons als nummer één uit de bus", aldus Garrido. "Daarna volgden Blondel, Vázquez, Kujovic en Odjidja, in die volgorde. Zo doe ik het altijd, ik laat mijn spelers voor het seizoen beslissen over wie de kapitein wordt." De vijf zullen een soort spelersraad vormen die de groep zal vertegenwoordigen in gesprekken met trainer en bestuur.

Simons krijgt dus de taak om een op bepaalde posities erg jong team naar de titel te loodsen, want dat is de ambitie van Garrido. Hij sprak die voor eens ook uit. "Een team als Club Brugge moet altijd voor de titel gaan, ook al is het al lang geleden. In Spanje draaide ik met Villarreal ook mee aan de top, maar de titel? Neen, dat was niet mogelijk. Nu kan ik eindelijk eens voor de prijzen spelen."

Engels, Mechele en Ryan spelen

Morgen begint Club alvast tegen Charleroi met een erg jonge tandem centraal achterin. "Ik heb alle vertrouwen in Bjorn Engels en Brandon Mechele, anders zou ik wel iemand anders opstellen. Het zijn erg goede spelers die nog kunnen bijleren en verbeteren als ze wat meer wedstrijden spelen."

Het duo krijgt Matthew Ryan achter zich, met zijn 21 ook erg jong én bovendien een nieuwkomer. Het is afwachten of de communicatie tussen het drietal vlot verloopt. "Ze kennen elkaar goed genoeg", countert Garrido. "Vladan Kujovic heeft de pech gehad dat hij door een blessure nog niet zo ver staat als Ryan. Matthew Ryan begint aan de competitie, maar wanneer Vladan helemaal klaar is, zal ik mijn beslissing nemen. Ze vormen een goede concurrentie voor elkaar."

De concurrentie binnen de kern, dat is iets waar Garrido voor aanvang van dit seizoen erg tevreden over is. "In elke positie heb ik mogelijkheden en is er goeie concurrentie. Als coach is het makkelijk werken als je uit zoveel goede spelers kan kiezen."

Morgen kan u de voorbeschouwing van Garrido op Club Brugge - Charleroi lezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties