Zesde opeenvolgende Europese titel voor Duitsland

Zesde opeenvolgende Europese titel voor Duitsland
Foto: © SC

1995. Dat is het jaar dat Duitsland Europees kampioen werd in eigen land. Alle edities daarna gingen ook naar onze Oosterburen, en zo ook de versie 2013. Al hadden de Duitsers het zeker niet onder de markt tegen Noorwegen.

In de groepsfase was Noorwegen nog te sterk voor Duitsland, maar zowel in de kwartfinale als in de halve finale had Duitsland bewezen dat het heel efficiënt kan zijn. Net zoals bij de mannen geldt ook bij de dames stilaan het gezegde: "Voetbal is 90 minuten achter een bal lopen, en aan het eind winnen de Duitsers." 

Net als tegen Zweden kwam Duitsland ook tegen Noorwegen meermaals goed weg. Voor de rust ging het spel goed op en neer, zonder al te veel grote kansen.

Angerer pakt twee strafschoppen

Toen Dekkerhus neerging in de zestien kreeg Noorwegen een strafschop. Ronning ging achter de bal staan, maar Angerer trapte de bal uit haar doel. Daardoor gingen we uiteindelijk rusten met een brilscore, al kwam Stensland nog even dichtbij na een actie van Hegerberg.

Na de pauze was het raak aan de overkant, toen da Mbabi goed het overzicht wist te bewaren en Mittag bediende. Zij scoorde zonder problemen in de rechterbenedenhoek.

Dé heldin van de Duitse dames was echter Angerer, want ook op het uur pakte ze nog een strafschop. Gulbrandsen kon vanop elf meter ook niet zorgen voor een doelpunt.

Noorwegen zag nog een doelpunt afgekeurd worden, omdat Hegerberg buitenspel stond. Die Ada Hegerberg bleek doorheen het toernooi wel een van de grote talenten bij de Noorse dames. Het mocht allemaal niet baten, waardoor Duitsland opnieuw Europees kampioen is. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties