Anderlecht-aanwinst slikt bittere pil

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 17 reacties
Anderlecht-aanwinst slikt bittere pil
Foto: © SC

Frankrijk heeft op het Europees kampioenschap voor min-negentienjarigen Spanje verslagen met 1-2. De blauwhemden geven in de finale Servië partij. Voor Vico is het toernooi voorbij.

Frankrijk heeft zich als tweede team verzekerd van een plaatsje in de finale van het Europees kampioenschap voor min-negentienjarigen. Les Blues geven in die eindstrijd Servië partij, dat eerder Portugal wipte.

Voor Anderlecht-aanwinst Federico ‘Vico’ Villegas zit het Litouws avontuur er alvast op. Nochtans was een paars-wit onderonsje in de finale perfect mogelijk geweest. De landskampioen staat immers op het punt om Aleksandar Mitrovic, die de beslissende elfmeter voor Servië binnen trapte in de halve finale, binnen te halen.

Na negentig minuten wees er een 1-1 op het scorebord. José Rodriguez had Spanje op het halfuur op voorsprong gebracht, maar amper een minuutje later bracht Yassine Benzia de bordjes alweer in evenwicht. In de verlengingen besliste Antoine Conté het Spaanse lot met een wondermooie krulbal in de linkerhoek.

Spanje probeerde nog, maar les Blues gaven geen krimp. Vico mag dus met een kater richting Astridpark reizen. “Ik wil Anderlecht tonen wat ik in mijn mars heb, maar eerst een gouden plak winnen op het EK”, liet de jeugdinternational eerder immers optekenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties