Standard: van probleem naar luxeprobleem

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 13 reacties
Standard: van probleem naar luxeprobleem
Foto: © SC

Yohann Thuram-Ulien staat op het punt om een contract te tekenen voor Standard. Het is een feit dat de Franse doelman geen genoegen zal nemen met een plaatsje op de bank. Creëren de Luikenaars een luxeprobleem onder de lat?

Door Cédric De Volder

Standard begon het nieuwe voetbalseizoen met Eiji Kawashima onder de lat. De Japanner behoedde de Rouches Achter De Kazerne enkele keren van een tegendoelpunt. Nochtans kon het sluitstuk afgelopen seizoen nooit bevestigen. Dat kwam Roland Duchâtelet, die met Sinan Bolat een topper in huis had, op kritiek te staan. Maar is de komst van Yohann Thuram-Ulien momenteel te rechtvaardigen?

Wie? Yohann Thuram-Ulien is het neefje van gewezen Frans international Lilian Thuram. De 24-jarige doelman maakte de voorbije seizoenen indruk onder de lat bij Troyes en werd gisteren op Sclessin gesignaleerd voor het afleggen van de medische testen. Wellicht officialiseren de Rouches vandaag de transfer. Maar is dat wel nodig?

Het Franse goudhaantje komt alvast niet naar de Jupiler Pro League om te kijken hoe Kawashima de meubelen redt voor de roodhemden. De Japanse international zelf moet bovendien spelen met het oog op het wereldkampioenschap van volgend kalenderjaar. En dan is er nog een derde hond in het spel. Anthony Moris wil spelen of verkassen, punt. Het lijkt erop dat Guy Luzon voor een luxeprobleem staat. En ‘probleem’ mag gerust letterlijk worden opgenomen.

Sclessin staat niet meteen bekend als ‘een oord van rust en kalmte’. Het kleinste vlammetje kan voor een ontploffing zorgen. En zoiets kan afstralen op de spelersgroep, die als speelbal lijkt te dienen tussen de fans en Duchâletet. De competitiestart werd vooralsnog sterk ingezet, maar een simpele transfer kan in dat opzicht wel eens roet in het eten gooien. Al bestaat de kans natuurlijk evengoed dat de Rouches met Thuram een gouden zaak doen. Voetbalkrant.com bekijkt de ontwikkelingen in Luik alvast met een vergrootglas.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties