Reactie Dury: "Heb te veel respect voor Zulte Waregem"

Dury: "Heb te veel respect voor Zulte Waregem"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Moeilijke tijden waren het voor Francky Dury. En toch: na twee speeldagen heeft Zulte Waregem nog steeds het maximum van de punten. De muizenissen naast het veld zijn zo (even) weg.

Aernout Van Lindt in Waregem

Coach Francky Dury kreeg de voorbije dagen heel wat te verduren met de aanvoerdersbandperikelen. De schuld werd door Patrick Decuyper grotendeels bij hem gelegd en de coach kreeg volgens geruchten zelfs een spreekverbod.

“Ik heb veel te veel respect voor Zulte Waregem om op zoiets door te gaan. De focus moet terug op het voetbal komen te liggen, na een aantal drukke, hectische weken. Dit team kan groeien, daar ben ik zeer van overtuigd.”

Toch was de voorbereiding op de wedstrijd tegen Kortrijk niet ideaal, weet ook Dury: “Het was een heel moeilijke voorbereiding. Je hebt eens wat succes en dan kwamen deze hectische tijden. Ondanks alles waren we toch klaar voor de start van het seizoen. We wonnen verdiend tegen Lierse en nu hebben we zes op zes. Daar moeten we heel tevreden zijn. Er kan terug een glimlachje af”, aldus de coach.

De overwinning tegen Kortrijk was een beetje op een diefje, beseft ook de trainer: “Kortrijk stond goed vandaag. Ze hebben heel wat kansen gehad, maar ze hebben die niet afgemaakt. Wij hebben wel kunnen scoren, dus moeten we gelukkig zijn. Ik vond ons er in de tweede helft wel beter uitkomen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties