Interview Cruz: "Ik had zelfs niet 'nee' gezegd tegen Beerschot-Wilrijk"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 11 reacties
Cruz: "Ik had zelfs niet 'nee' gezegd tegen Beerschot-Wilrijk"
Foto: FG

Daniel Cruz zit in zijn thuisstad Cali te wachten op een nieuwe club. De Belgisch-Colombiaanse middenvelder heeft de hoop op een Belgische club opgegeven, maar wil wel nog in Europa aan de slag.

Cruz beseft dat vorig seizoen zijn kansen op een aanbieding uit België gehypothekeerd heeft. "Mijn passage bij Waasland-Beveren was geen succes. En ik denk dat de meeste Belgische teams nu geen zin hebben om mij een aanbieding te doen", laat hij aan Voetbalkrant.com weten. "Ik blesseerde me in januari en kwam daarna niet veel meer aan spelen toe. Ik weet ook dat ik geen goed seizoen speelde en dat het daarom nu moeilijk is om een team te vinden."

De 32-jarige Belg met Colombiaanse roots blijft echter geduldig. "Ik had een aanbieding uit Australië maar die heb ik geweigerd. Verder was er één Israëlisch en twee Colombiaanse teams geïnteresseerd. Colombia is echter de allerlaatste optie. Indien ik niks anders vind, zal ik dat wel aannemen. Ik sluit niets uit, maar ik benader deze situatie anders dan als ik 20 zou geweest zijn. Nu ben ik geduldig."

"Geen contact met Beerschot-Wilrijk"

Cruz werd in België zo wat een icoon bij Germinal Beerschot waar hij bijna acht seizoen verbleef. "Er zijn veel spelers in mijn situatie: Wesley Sonck, Carl Hoefkens, Stijn Stijnen...Allemaal jongens die nog wachten op een nieuwe club."

Even deed het gerucht de ronde dat Cruz voor de nieuwe eersteprovincialer Beerschot-Wilrijk zou gaan spelen. "Weet je, ik zou zelfs niet direct 'nee' gezegd hebben. Hun fans zijn geweldig en zitten voor altijd in mijn hart. Maar er is geen contact geweest. Dat is allemaal uit de lucht gegrepen. Maar ik zou misschien wel graag mijn carrière bij de club van mijn hart afsluiten."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties