Hazard: "Kan bevestigen dat Mourinho echt 'The Special One' is"

Hazard: "Kan bevestigen dat Mourinho echt 'The Special One' is"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eden Hazard is klaar voor een nieuw seizoen bij Chelsea en om de Rode Duivels te helpen kwalificeren voor het WK van volgende zomer. Onder José Mourinho moet hij nog meer de spelbepalende figuur worden.

Hazard heeft er al een slopende voorbereiding opzitten. Chelsea trok de halve wereld rond om oefenmatchen te spelen. "We hebben inderdaad veel matchen gespeeld", beseft Hazard. "We hebben wel wat vakantie gehad en zijn ondertussen gerecupereerd. Iedereen is klaar voor het nieuwe seizoen."

Mourinho wil van Hazard een belangrijke speler maken. "Maar dat maakt me niet zijn chouchou", lacht Hazard. "Hij praat wel veel, maar met iedereen. Hij moet me ook geen complimenten geven, want ik moet het bewijzen op het veld. Na één maand onder hem trainen kan ik wel bevestigen dat hij inderdaad 'The Special One' is", knipoogde hij.

"Efficiënter worden"

Wel verwacht de Portugees meer efficiëntie van de flankaanvaller. "Ik wil ook efficiënter worden, maar ik leg mezelf geen aantallen goals of assists op. Ik wil gewoon elk jaar beter worden. Dat is mijn doel. En dan zullen de doelpunten wel volgen. Concurrentie? Dat is inherent aan een topclub."

En dit seizoen heeft hij de steun van nog een paar landgenoten. "Het is wel leuker met Romelu en Kevin er bij. Verleden seizoen voelde ik me soms wel eenzaam tot Demba Ba er bij kwam. Ik heb nu een paar vrienden waarmee ik kan praten. Romelu zal moeten vechten voor zijn plaats, want we hebben drie goede aanvallers en men praat ook nog over de komst van Wayne Rooney. Maar goed, beter met Wayne dan tegen hem", grapte Hazard.

"Thorgan maakte juiste keuze"

Ook Kevin De Bruyne moet dit seizoen zich bewijzen bij de Londenaars. "Hij zal zijn kansen wel krijgen. Hij is minder atletisch dan Romelu, maar hij heeft wel zijn passing en zijn vista waarmee hij in de voorbereiding al indruk maakte."

Broer Thorgan is er deze keer niet bij in de nationale ploeg, maar Eden maakt zich geen zorgen. "Hij moet gewoon zien dat hij weer een goed seizoen speelt. En ik denk persoonlijk dat hij met Zulte Waregem een heel goede keuze maakte. Nu ja, als ze in de top meedraaien, zal iedereen zeggen dat het goed was. Als ze 12de eindigen zal hij een slechte keuze maakte. Die kwestie met de aanvoerdersband? Veel cinema om niets!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties