Interview Van Acker: "Ik voel me super bij Cercle"

Robby Morren
Robby Morren
| 1 reacties
Van Acker: "Ik voel me super bij Cercle"
Foto: © SC

Thibaut Van Acker voelt zich uitstekend bij Cercle Brugge. De middenvelder voelt het vertrouwen van de coach en gelooft in de kwaliteiten van het team. "Wij kunnen een rustig seizoen doormaken", vertelt hij aan Voetbalkrant.com.

Door Robby Morren

Van Acker werd vorig seizoen door Club Brugge uitgeleend aan Beerschot en tekende deze zomer een contract van drie seizoenen bij Cercle. Hij is bijzonder gelukkig met de overstap naar de groen-zwarte kant van Jan Breydel.

"Ik voel me echt super bij Cercle. Ik krijg het vertrouwen van de trainer, van het bestuur en van de ploegmaats. We hebben een goede ploeg, de kwaliteit is aanwezig en ik denk dat we een rustig seizoen kunnen doormaken."

Cercle verloor slechts één wedstrijd tot dusver maar met twee gelijke spelen tellen de punten niet echt op. De Bruggelingen toonden op Lierse een verschillend gelaat in de eerste en de tweede helft. 

"Ik houd een dubbel gevoel over aan de wedstrijd op Lierse. Als wij de eerste helft gespeeld hadden zoals onze tweede, dan hadden we misschien wel de drie punten kunnen meenemen uit Lier. Al bij al was het gelijkspel wel terecht. In de eerste helft speelden we te veel achter de bal en kwam er te veel ruimte waar Lierse van gebruik kon maken. In de tweede helft gingen we hoger spelen en dat draaide goed uit."

Winnen tegen Oostende

Van Acker beseft dat winst tegen Oostende een must is. "Nu ontvangen we Oostende, dat is het soort matchen dat we zeker moeten winnen. Zeker ook omdat we thuis spelen.We zullen vol aan de bak moeten en als we goed georganiseerd spelen en de kansen afmaken, moet het lukken."

"We voetballen zeker niet slecht, we verloren slechts 1 keer op 3 wedstrijden maar de punten moeten volgen. Als we tegen Oostende winnen, mogen we zeker niet klagen over onze start. Als we goed voetbal spelen, is alles mogelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties