Opvallend: Hoefkens: "Niet omdat het Lierse is"

Opvallend: Hoefkens: "Niet omdat het Lierse is"
Foto: © SC

Carl Hoefkens heeft op de officiële website van Lierse SK uitleg gegeven over zijn transfer. De ervaren verdediger trekt niet naar Lierse omwille van het sentiment. Vooral de uitdaging spreekt hem aan.

"Iedereen heeft het over zaken als: 'De cirkel is rond' en dergelijke, maar dat is niet de reden waarom ik bij Lierse tekende. Ik kies voor Lierse voor de uitdaging. Dat ik nog met Menzo en Van Meir samen speelde en hen niet wil teleurstellen is nog een extra motivatie. Ik wil gewoon voor mezelf zo goed mogelijk voetballen en zo hoog mogelijk eindigen met Lierse."

Helemaal blind voor de nostalgie is hij natuurlijk niet. "Dat kan je niet wegcijferen. Als klein manneke zat ik op de tribune en ik ben daar gebleven tot ik zelf begon mee te voetballen. Ik ken hier ook nog steeds veel mensen, maar ik wil het nogmaals benadrukken. Dat is niet de reden waarom ik hier kom."

Van de huidige kern kent hij enkel Jimmy De Jonghe van bij Club Brugge. "Met niemand anders speelde ik eerder samen. Van de ploeg zelf kan ik weinig spelers. Als collega-voetballers wel natuurlijk, maar niet persoonlijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties