Interview Biset: "Erg moesten we Mokulu afrekenen op die ene match"

Biset: "Erg moesten we Mokulu afrekenen op die ene match"
Foto: © SC

KV Mechelen trekt dit weekend naar Kortrijk. Met 1 op 12 staat Malinwa onder zijn standing gerangschikt en moet het de volgende twee wedstrijden punten beginnen pakken. Kapitein Maxime Biset predikt geduld voor zijn 'ploeg in opbouw'.

Max, is de nederlaag tegen Club Brugge verteerd?

"Ja, toch wel. We mogen daar ook niet te lang bij stilstaan. We hadden misschien wel drie punten kunnen pakken, maar nu is de blik richting Kortrijk gericht."

Is er deze week nog veel gesproken over die wedstrijd?

"Niet speciaal. We hebben zoals elke week een debriefing gehad, maar er is niet echt meer over gediscussieerd."

Ook niet met Mokulu, want hij werd toch met de vinger gewezen door de media na het missen van zoveel kansen?

"Op training is daar niets van blijven hangen. Ok ja, hij heeft kansen gemist, maar dat is voetbal. Als je zo'n jongen daar na die ene match al op gaat afrekenen, is het ver gekomen. Hij zal de volgende wedstrijden nog kansen krijgen en hopelijk scoort hij dan wel. Maar hij zal er ook nog missen. Dat is nu eenmaal het leven van een spits."

Maar is het toch nog wat zoeken met die twee nieuwe aanvallers?

"Ja, toch wel. Ze bewegen ook anders en we spelen ook een ander type spel dan vorig seizoen. Met Prodell hebben we een targetspits die de bal kan bijhouden. Dat hadden we nog niet. Daardoor moeten de posities ook anders ingevuld worden. Het is dus nog te vroeg om van een goed geoliede machine te spreken."

Missen jullie Steven De Petter ook niet?

"Als hij er bij is, profiteren we van zijn ervaring, duelkracht en zijn loopvermogen. Hij is altijd een belangrijke speler, maar dat moet je kunnen opvangen als ploeg. We moeten op iedereen kunnen rekenen."

Ondanks de povere resultaten blijven de supporters wel heel positief?

"Dat is ook belangrijk. Het zou alleen maar erger worden als de supporters nu al zouden gaan morren. We moet hun vertrouwen wel belonen met een zege."

Toegegeven, jullie zijn karig beloond voor het geleverde spel.

"Het is nu zo. De punten die we nu lieten liggen, moeten we ergens anders gaan halen."

Dit weekend op Kortrijk?

"We weten dat het weer een moeilijke partij wordt, want Kortrijk heeft aanvallend veel mogelijkheden. En als ploeg zijn ze een stevig blok."

Maar is het niet al een beetje van moeten?

"Tja, er zijn geen excuses meer. We wisten dat we een moeilijk programma hadden in de eerste acht wedstrijden. Nu moeten we er voor gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties