Courtois houdt Barcelona van winst

Barcelona heeft de beste uitgangspositie verworven in de heenwedstrijd om de Spaanse Supercopa. In Madrid speelde het 1-1 gelijk tegen Atlético. Villa en Neymar scoorden, Courtois hield Sanchez van de winnende treffer.

Thibaut Courtois moest met Atlético Madrid aan de bak tegen Barcelona in het teken van de Supercup van Spanje. Vandaag was er de heenwedstrijd in Madrid, volgende week is er de terugmatch in Camp Nou.

Courtois bij de les, Villa scoort

Het was meteen duidelijk: Thibaut Courtois was bij de les. Na enkele minuten kwam hij goed uit na een listig balletje van Xavi. Zo behoedde hij zijn team van een vroege achterstand. Meer nog: aan de overkant was het na tien minuten wel raak.

Uitgerekend ex-Barcelonaspeler David Villa die met een weergaloze volley een bal van Turan tegen de netten knalde: 1-0 voor de thuisploeg en Atlético op rozen.

Neymar maakt gelijk

Barcelona was even van slag, maar vond gaandeweg zijn spel terug. Dat leidde tot enkele hete standjes voor het doel van onze nationale doelman, maar zonder al te veel erg voor de rust. Na de rust was het een ander verhaal: Barcelona ging meteen vol op zoek naar de gelijkmaker, maar Sanchez vond Courtois op zijn weg.

Halfweg de tweede helft was het dan toch prijs voor de bezoekers: invaller Neymar - amper zeven minuten op het veld - kreeg de bal van Dani Alves en kon van dichtbij binnenwerken.

Courtois houdt Barça van winst

Na de 1-1 was het al Barça wat de klok sloeg. Een schot van Xavi zoeft net over en ook Sanchez is nog eens dicht bij een doelpunt, maar zijn schot van dichtbij wordt geweldig gered door onze nationale trots in doel. De bezoekers pakten steeds meer uit met hun gekende en gevreesde tiki-taka, maar konden er geen doelpunt meer uit puren.

Zo heeft Barcelona weliswaar de beste papieren voor de terugmatch, maar blijft de 1-1 eindstand ietwat tricky met oog op de wedstrijd in Camp Nou.