J. Lukaku uitlenen: beste oplossing voor iedereen

J. Lukaku uitlenen: beste oplossing voor iedereen
Foto: © SC

Jordan Lukaku zal naar alle waarschijnlijkheid dit seizoen nog uitgeleend worden. Een oplossing waar beide partijen zich best in kunnen schikken, want voor de jongste Lukaku is het moment om te spelen aangekomen.

Jordan Lukaku is niet op zijn mondje gevallen. Al meer dan een jaar vertelt hij aan iedereen die het maar horen wil dat hij wil spelen of vertrekken, tot grote ergernis van het bestuur en de trainersstaf die hem aanmaande "het eerst maar eens op het veld te bewijzen". En die wrevel uitte zich een paar keer wat de relatie tussen Van den Brom en Lukaku niet verbeterde.

Zo werd hij vorig seizoen naar de B-kern verwezen na alweer een interview dat in het verkeerde keelgat schoot bij de Nederlander. En ook in de dagelijkse omgang is het niet altijd makkelijk tussen de twee. Maar in Anderlecht gelooft men in de jongere broer van Romelu, al heeft hij blijkbaar niet dezelfde werkethiek. Jordan heeft onmiskenbare kwaliteiten, maar de vraag blijft: zijn die nu geschikt voor de linksachter of de linksmidden?

Aan hem om zich te bewijzen

Zelf weet hij het ook niet meer goed, want na gezegd te hebben dat hij eerder een linksbuiten is, gaf hij vorige week aan alles op de linksachter te zetten. "Ik denk dat ik daar een grotere carrière kan maken", aldus Lukaku. Maar met de komst van Fabrice N'Sakala lijkt die (onmiddellijke) toekomst niet bij Anderlecht te liggen.

En dat lijkt voor beide partijen de beste oplossing. Op zijn 19de moet Lukaku eindelijk op wekelijkse basis aan spelen toekomen. Een uitleenbeurt naar een club waar dat mogelijk is, lijkt nu de enige optie, want matchen met de beloften gaan hem geen stap meer verder brengen. "Als ik niet goed genoeg ben voor Anderlecht moet men mij dat zeggen en dan moet er een oplossing komen", vertelde hij ons nog vorige week.

Herman Van Holsbeeck mag nu nogmaals aan de slag om voor de jongen - waarin hij ook nog geloof heeft - een geschikte club te vinden. Waarschijnlijk zullen de financiële eisen daarbij ook niet te hoog liggen, want Anderlecht zal sowieso zijn loon gedeeltelijk (of helemaal) op zich nemen. Want met zijn snelheid en technische bagage (die zelfs beter ontwikkeld is als die van zijn broer) moet Lukaku een basisplaats kunnen afdwingen bij een middenmoter in België. En dan is het aan hem om te bewijzen dat er bij paars-wit nog een toekomst voor hem is weggelegd...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties