Twee nieuwe gezichten in Engelse selectie

Twee nieuwe gezichten in Engelse selectie
Foto: © SC

De interlandperiode komt eraan en de Engelse nationale ploeg maakt zich op voor tweeluik tegen Moldavië en Oekraïne. Bondscoach Roy Hodgson heeft in zijn selectie plaats voor twee nieuwe jongens.

En 'jongens', dat kan je wel letterlijk nemen in dit geval. Hodgson nam Ross Barkley (Everton, 19) en Andros Townsend (Tottenham, 22) namelijk voor het eerst op in zijn selectie. Beide jonkies deden het goed tijdens de voorbereiding bij hun club en kregen ook in de competitie al hun kans.

Ook goed nieuws voor Rickie Lambert, de 31-jarige spits die deze maand bij zijn debuut de winning goal maakte tijdens een oefenwedstrijd tegen Schotland. Hij mag nu hopen op speelgelegenheid in een wedstrijd waar het écht om de knikkers gaat. Hij gaat de strijd aan met Daniel Sturridge (Liverpool), die terugkeert na een blessure.

Ook Celtic-doelman Fraser Forster kreeg een uitnodiging toegestuurd van de bondscoach. Forster vervangt Ben Foster, die een tijdje in de lappenmand ligt. De Celtic-goalie werd eerder al opgeroepen voor de Three Lions, maar kwam nog geen enkele keer in actie.

De volledige selectie:

Doelmannen: Fraser Forster, Joe Hart, John Ruddy.

Verdedigers: Leighton Baines, Gary Cahill, Ashley Cole, Phil Jagielka, Glen Johnson, Phil Jones, Chris Smalling, Kyle Walker.

Middenvelders: Ross Barkley, Michael Carrick, Tom Cleverley, Steven Gerrard, Frank Lampard, James Milner, Raheem Sterling, Andros Townsend, Theo Walcott, Jack Wilshere, Ashley Young.

Aanvallers: Jermain Defoe, Rickie Lambert, Wayne Rooney, Daniel Sturridge, Danny Welbeck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties