Is De Bruyne een 'eitje'?

Is De Bruyne een 'eitje'?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mourinho blijft vooral 'The Special One.' In de aanloop van de Champions League-wedstrijd van Chelsea tegen Basel van morgenavond vergeleek hij zijn jonge spelers opnieuw met eieren, iets wat hij in zijn vorige periode ook al deed.

Mourinho had het over de jonge spelers, waaronder ook Kevin De Bruyne, die niet altijd even veel speelkansen krijgen als ze zouden willen. "Het zijn mooie jonge eieren. Eieren die een moeder, in dit geval een vader nodig hebben om voor hen te zorgen. Om ze warm te houden in de winter."

Ze moeten geduld hebben en naar de toekomst kijken volgens de cryptische woorden van de Portugees. "Op een dag verandert het weer, schijnt de zon en breken we de eieren. Dan zijn ze klaar voor het leven op het hoogste niveau."

De metafoor is Mourinho niet vreemd. In zijn eerste periode gebruikte hij de term ook al. "Zonder eieren, kan je geen omelet maken. Eieren zijn er van verschillende kwaliteit en uit de beste eieren kan je de beste omelet maken. Als je niet naar de supermarkt met de beste eieren kan, heb je een probleem."

Bekijk hieronder beide statements van Mourinho over zijn eieren. Opgelet, het laden van de fragmenten kan enkele seconden in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties