Reactie Gillet: "Als een kaartenhuis in elkaar gestort"

Gillet: "Als een kaartenhuis in elkaar gestort"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kapitein Guillaume Gillet - die zelf ook geen fantastische match speelde om het zacht uit te drukken - zag zijn ploeg een volledige non-match afleveren in Jan Breydel. Hij was dan ook streng voor de volledige ploeg.

Geen fut, geen collectief, geen alles... Dat was de conclusie die de meeste Anderlechtspelers trokken na de wedstrijd. En gelijk hadden ze. "Het collectief heeft vandaag gefaald", zei Guillaume Gillet. "Er was absoluut geen groepsmentaliteit en dat is onvergeeflijk. We pakken nul punten tegen de toppers en dat is een pijnlijke vaststelling."

De tactiek werd door niemand op de korrel genomen. "Daar heeft het niets mee te maken. We zijn in elkaar gestort als een kaartenhuis. We hadden de ideale tactiek om mooi aanvallend voetbal te brengen met vier aanvallende jongens met verschillende kwaliteiten. We hebben ze echter niet gebruikt."

Maar ook die jongens vooraan deelden in de malaise. Zo kon Mitrovic zich geen enkele keer doorzetten. "We hebben geen enkele kans kunnen afdwingen", zag ook Gillet. "Dat is toch raar nadat we de voorbije weken geroemd werden voor onze aanvallende kracht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties