Anthuenis: "Het wordt tijd dat het begint te renderen bij Club"

Anthuenis: "Het wordt tijd dat het begint te renderen bij Club"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge stoomde gisteren over Anderlecht en dat was waarschijnlijk het opmerkelijkste feit van het weekend. Aimé Anthuenis predikt kalmte bij Anderlecht en optimisme bij Club Brugge.

De voormalige trainer van de paars-witten zag Anderlecht geen deuk in een pakje boter stampen. "Anderlecht had een volledige off-day. Er was geen enkele speler op niveau. Bij de rust kon Van den Brom iedereen vervangen, denk ik. Ze lijden onder het verlies van zoveel persoonlijkheden. Dat kan je als bestuur ook niet tegenhouden, maar er is niemand die op de voorgrond treedt."

Club Brugge daarentegen was wel op de afspraak. "Brugge kwam heel goed voor de dag", zag ook Anthuenis. "Voor een wedstrijd tegen Anderlecht stonden ze er. Een wedstrijd met veel emotie en waar toch al te zien was dat Michel Preud'homme al een effect had, zonder al één training gegeven te hebben. De spelers wilden zich tonen aan de nieuwe coach", vertelt hij aan Voetbalkrant.com. "Het is ook tijd dat het begint te renderen na al het geld dat ze uitgaven aan spelers en trainers."

Volgens Anthuenis was niet enkel de inbreng van Sobota bepalend. "Het duo achteraan begint stilaan automatismen te krijgen. Ze behouden ook het vertrouwen en dat is belangrijk. En ook Odjidja zit dicht bij zijn oude niveau. Dat is belangrijk, want het middenveld overklaste dat van Anderlecht. En Lestienne, tja, die is gewoon voort aan het breien op zijn vorig seizoen."

Bij Anderlecht zal er het één en ander moeten veranderen. "Ze moeten verder. Het zal dit seizoen met ups en downs zijn, denk ik. Het dominante is weg. Men moet hopen dat de bepalende spelers hun beste vorm gaan terugvinden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties