'Oskaar van de Week': Gareth Bale

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
'Oskaar van de Week': Gareth Bale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was me het weekendje van de fopduiken en andere vallende sterretjes en zwanen wel. Op verschillende velden vierde de kwalijke trend van de schwalbe en het matennaaien weer hoogtij. Weekwinnaar van de 'Oskaar' is deze keer maar liefst honderd miljoen euro waard.

Door Cédric De Volder

De laatste seizoenen is de schwalbe ingeburgerd geraakt in het profvoetbal. Een aanvaller moet bij wijze van spreken eerst een duikexamen afleggen vooraleer hij een lucratief contract kan tekenen bij een voetbalclub. Vandaar reikt Voetbalkrant.com wekelijks de ‘Oskaar’ van de Week uit. En de laureaat van deze week is wel heel veel geld waard.

OH 'Rustig aan' Leuven

Maar eerst iets anders. Ook in onze pintjesliga was er bij momenten een anti-voetbalfeestje aan de gang. En dat werd bij momenten pijnlijk duidelijk aan de Gaverbeek. De ‘prijs’ voor beste collectieve film gaat dan ook naar Oud-Heverlee Leuven. De fusieclub kwam bij Zulte Waregem al vroeg in de wedstrijd op voorsprong en wilde die bonus koste wat kost behouden. Vooral Ivan Bandalovski en Jovan Kostovksi puzzelden geregeld met seconden. Het bleek uiteindelijk een maat voor niets.

Romelu Lukaku ging in zijn debuutwedstrijd met Everton FC dan weer op een andere manier tegen de grond. De Rode Duivel knikte in Upton Park de beslissende treffer tegen de netten, maar kon zich achteraf niets meer herinneren van zijn gloriemoment. Lukaku kwam immers in botsing met de West Ham-verdediger en verloor eventjes het bewustzijn. Zo ga je dus tegen de grond!

Foei, Gareth!

Maar de show werd de voorbije dagen gestolen door (bankzitter) Gareth Bale. Hij werd door onze redactie dan ook aangewezen als ‘Oskaar van de Week’. De flankaanvaller van honderd miljoen euro stak eerder immers een ietwat eigenaardige speech af. “In sommige gevallen zijn schwalbes te rechtvaardigen. Ik ben geen valsspeler, maar wil mijn carrière niet riskeren door een blessure na een gevaarlijke tackle.”

Nu zijn we het natuurlijk volmondig eens met het goudhaantje van Real Madrid. Enig probleem: de Welshman bewees bij Tottenham Hotspur al dat een schouderduwtje levensbedreigend zou kunnen zijn. Foei, Gareth!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties