Deman (45) is een jonkie

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Deman (45) is een jonkie
Foto: © SC

Patrick Deman kan op zijn 45e de oudste speler in eerste nationale worden. Zijn voorganger, Ratko Svilar van Antwerp speelde zijn laatste partij op 44-jarige leeftijd. Ze verbleken echter als jonkies in vergelijking met enkele andere profs.

Sir Stanley Matthews speelde immers profvoetbal tot zijn 50ste en had er volgens zichzelf gerust nog wat langer mee kunnen doorgaan. Hij is de oudste speler ooit in de Engelse hoogste klasse. Zijn laatste voetbalwedstrijd speelde hij op zijn 70e. Met de veteranen van Engeland nam hij het op tegen die van Brazilië. Hij viel uiteindelijk geblesseerd uit en wou er niets anders over kwijt dan: "Opnieuw een beloftevolle carrière die noodgedwongen te vroeg stopt."

Pedro Ribeiro Lima wachtte zelfs met een mijlpaal tot zijn 58e. Hij scoorde dan pas zijn eerste goal in het profvoetbal voor A.D. Perilima. Achteraf gaf hij aan geïnspireerd te zijn door de zoektocht naar 1000 goals van Romario.

Wie toch de kroon spant is Salvador Reyes (foto). De stokoude Mexicaan speelde op zijn 71e met Chivas tegen Pumas. Hij werd na vijf baltoetsen wel vervangen. Al bij al is de 45-jarige Deman dus nog een fris hoentje. Of hij in actie moet komen weten we nog niet. Als Darren Keet fit blijft, blijft hij gewoon op de bank tot Pillot opnieuw fit is of Mervilde toch zijn plaats inneemt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties