Eupen op weg naar periodetitel na zege bij Moeskroen

Timothy Collard
Timothy Collard
| 19 reacties
Eupen op weg naar periodetitel na zege bij Moeskroen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eupen heeft zaterdagavond gouden zaken gedaan in de topper tegen leider Moeskroen-Péruwelz. De club uit de Oostkantons begon dramatisch aan de wedstrijd, maar herstelde het evenwicht - en meer dan dat - na de pauze.

Het team dat als winnaar uit deze partij kwam, deed een meer dan goede zaak in de strijd om de eerste periodetitel. Moeskroen kon zich verzekeren van een plaats in de eindronde, terwijl Eupen moést winnen om nog een kans te hebben op de periodetitel.

Moeskroen begon het best aan de partij en dat resulteerde al héél snel in het openingsdoelpunt van Delacourt. Eupen leek van slag door het vroege tegendoelpunt en kon voor de pauze niet reageren.

Eupen dankt Taulemesse

Na de pauze zagen we echter een ander Eupen, dat nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker. Die viel na tien minuten spelen in de tweede helft. Taulemesse blies de topper nieuw leven in door voor de 1-1 te tekenen.

Even later deed Taulemesse dat kunstje nog eens over: hij maakte er 1-2 van en nu was Moeskroen op achtervolgen aangewezen. De thuisploeg probeerde nog wel, maar kon zijn eerste competitienederlaag op Le Canonnier niet meer afwenden. Zo beschikt Eupen over de beste papieren om de eerste periodetitel op zak te steken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties