De voetballers met een buikje

Joris De Wolf
| 4 reacties
De voetballers met een buikje
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voorbije weken was er heel wat te doen rond het gewicht van Lierse- aanvaller Tony Watt. In de bekerwedstrijd tegen Lommel wou de Schot alle twijfels van zich afschudden door na zijn doelpunt zijn truitje uit te trekken. Daarmee was dat misverstand toch al uit de wereld geholpen.

In een nog niet zo ver verleden waren er wel degelijk heel wat voetballers met een buikje. Voetbalkrant maakt voor u een kort overzicht.

Jeroen Verhoeven:
De Nederlander Jeroen Verhoeven heeft naar eigen zeggen al gans zijn leven problemen om op gewicht te blijven. De ex-goalie van onder andere Volendam en Ajax is in zijn carrière al vaak het mikpunt geweest van spot. Zo scandeerden supporters telkens Verhoeven uittrapte ‘PIZZA’. Momenteel is hij aan de slag bij FC Utrecht, waar hij fungeert als tweede doelman.

Ronaldo:
In zijn ‘scherpe’ periode scoorde ‘Ronaldo Luis Nazário de Lima’ aan de lopende band voor onder andere PSV, Barcelona, Internazionale, Real Madrid en AC Milan. Hij vond ook 63 keer de weg naar het doel voor het Braziliaans nationale elftal. Na zijn carrière ging het bergafwaarts met de Braziliaan.

Op een gegeven moment woog hij maar liefst 120 kilo. Ronaldo besloot om daar iets aan te doen en schreef zich in voor een Braziliaans tv-programma waar kijkers zijn strijd tegen de kilo’s konden volgen. Met succes! Ronaldo staat opnieuw messcherp.

Ronaldinho:
Ook dat andere Braziliaans raspaardje, Ronaldinho, heeft geen schrik van een vette hamburger of een alcoholisch drankje. Ronnie speelde vanaf 2003 bij Barcelona, daar maakte hij grote indruk. In zijn laatste seizoen bij de Catalaanse club kreeg hij de niet zo prettige bijnam El Gordinho wat staat voor De Kleine Dikke.  

Ronaldinho is nog steeds actief in eigen land bij Atlético Mineiro, maar sukkelt voortdurend met blessures.

Benni McCarthy
Deze Zuid-Afrikaanse spits verdedigde de kleuren van onder andere Ajax, FC Porto, Blackburn Rovers en West Ham United. Hij scoorde ook meer dan dertig keer voor de Zuid-Afrikaanse nationale ploeg.

McCarthy werd in 2010 niet geselecteerd voor het WK in Zuid-Afrika door een seksschandaal. De spits zou ook ettelijke kilo’s te veel meesleuren. Zijn voorlaatste werkgever, West Ham United, legde de spits een boete op van 200.000 pond omdat hij veel te dik stond. Hij werd door het bestuur een ‘grote, dikke vergissing’ genoemd. McCarthy stopte uiteindelijk vorig seizoen met voetballen. 

Adriano:
De bonkige spits maakte grote sier bij Parma en Internazionale. Hij scoorde ook meer dan dertig doelpunten voor de Braziliaanse nationale ploeg. Vanaf 2007 liet hij zich in negatieve zin opmerken. Adriano gaf toe dat hij met een alcoholprobleem kampte. In 2009 keerde hij terug naar zijn geboorteland en daar ging het niet veel beter. Hij leidde een losbandig leven en dat was eraan te zien. 

AS Roma besloot aan het begin van het seizoen 2010-2011 Adriano een nieuwe kans te geven. De Romeinen haalden Adriano opnieuw naar Italië. Met weinig succes. Wegens te weinig inzet en motivatie werd zijn contract in maart 2011 al verbroken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties