Eupen op zucht van periodetitel: "Maar wij willen rechtstreeks promoveren"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 7 reacties
Eupen op zucht van periodetitel: "Maar wij willen rechtstreeks promoveren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondagnamiddag strijdt de top van tweede klasse om de felbegeerde eerste periodetitel. Moeskroen- Péruwelz, Sint-Truiden, Westerlo en Antwerp komen nog in aanmerking, maar de te kloppen ploeg is toch wel leider Eupen. Voetbalkrant.com had een gesprek met Nils Schouterden.

Door Timothy Collard

Eupen neemt het zondag op tegen rode lantaarn Hoogstraten. De leider is dé favoriet bij uitstek om de periodetitel te pakken en eigenlijk mag het ook niet meer mislopen. “Het is gevaarlijk om te zeggen dat we de periodetitel moéten pakken. We moeten heel geconcentreerd blijven, want Hoogstraten is een veel betere ploeg dan dat de rangschikking laat uitschijnen.”

Schouterden is ook op zijn hoede voor de achtervolgers en geeft aan dat meerdere teams de periodetitel wel verdienen. “We verloren zelf nog geen enkele competitiematch tot dusver, maar ook Westerlo en Sint-Truiden zijn nog steeds ongeslagen. Welke ploeg zich zondag ook tot periodekampioen kroont, het zal een verdiende winnaar zijn.”

Rechtstreeks promoveren

De flankspeler haalt ook nadrukkelijk aan dat Eupen niet mag achteroverleunen als het de periodetitel op zak steekt. “Dat mag zeker niet gebeuren. We mogen dan niet plots minder gaan spelen, want dit zou wel eens het ideale seizoen kunnen zijn om rechtstreeks te promoveren.”

“Als we de eindronde halen, dan zou dat wel eens een heel erg moeilijke opgave kunnen worden. Stel dat wij nu periodekampioen worden, dan ben ik er zeker van dat ook Antwerp, STVV, Westerlo of Moeskroen de eindronde zal bereiken. Het zou dus echt wel eens een loodzware eindronde kunnen worden, met ook nog eens een eersteklasser die erbij komt.”

"Nog geen reden tot feesten als we periodekampioen worden"

Zal er gefeest worden in de Oostkantons als Eupen zondagnamiddag zegeviert? “We zijn erg nuchter en hebben niets gepland. Er mag na de match wel iets uitbundiger gereageerd worden, maar er is (nog) geen reden tot feesten. Wij willen bovenin blijven meedraaien, dus het zou een fout signaal zijn mochten we nu al aan feesten denken”, besluit Schouterden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties