Reactie Kawashima: "Doelpunt mijn verantwoordelijkheid"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Kawashima: "Doelpunt mijn verantwoordelijkheid"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem smeerde Standard vanavond een eerste nederlaag aan. Eiji Kawashima zag er dan nog eens niet goed uit bij de enige treffer van de partij. "Een keertje verliezen betekent het einde van de wereld niet."

Cédric De Volder in Waregem

Olafur Skulason tekende vanavond voor het enige doelpunt van de partij. Op een vrije trap van Thorgan Hazard nam de IJslander Eiji Kawashima te grazen. De Japanner sloeg bovendien netjes naast het leer bij de fase. “Zulte Waregem kreeg vanavond eigenlijk maar één kansje en dat bleek achteraf voldoende om de winst op zak te steken. Maar een keertje verliezen betekent het einde van de wereld nog niet.”

"Seizoen is nog lang"

De Japanner beseft echter maar al te goed dat hij niet vrijuit ging bij het doelpunt. “Ik neem dan ook mijn verantwoordelijkheid voor die tegentreffer. Ik zag Skulason helemaal vrij staan en probeerde hem te hinderen. Jammer genoeg kon ik de bal niet beroeren. Hoe ik tegenover dit eerste verlies sta? Standard staat opnieuw met de voetjes op de grond. Ik ben natuurlijk ontgoocheld, maar besef ondertussen maar al te goed dat het seizoen nog lang is.”

Nochtans hoopten de Rouches om met een perfect rapport de internationale break in te gaan. Smaakt zo’n nederlaag op dit moment niet extra zuur? Mijn ervaring leert me dat het team nu gewoon de ingeslagen weg moet blijven volgen”, besluit Kawa. “Mijn focus ligt nu een weekje bij de nationale ploeg. Het is leuk om nog eens in Japan te zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties