Europees overzicht: Standard bij de beste van de klas

Joris De Wolf
| 6 reacties
Europees overzicht: Standard bij de beste van de klas
Foto: © SC

Zulte-Waregem maakte afgelopen weekend een einde aan de zegereeks van Standard. Maar met 27 op 30 doen de Rouches het nog altijd voortreffelijk in de competitie. Hoe zit het met die andere ploegen in Europa. Voetbalkrant maakte voor u een overzicht.

Frankrijk (speeldag 9)
1) Monaco   21
2) PSG   21       
3) Lille   17

In Frankrijk deelt Monaco de leiding met PSG. De Monegasken hebben wel een beter doelpuntensaldo. Beide ploegen hebben 21 op 27 en speelden drie keer gelijk.

Spanje (speeldag 8)
1) Barcelona   24
2) Atlético Madrid   24
3) Real Madrid   18

In Spanje wordt de koppositie gedeeld door FC Barcelona en Atlético Madrid. Beide ploegen hebben nog steeds het maximum van de punten. Real staat al zes punten achter.

Engeland (speeldag 7)
1) Liverpool   16
2) Arsenal   16
3) Chelsea   14

Ook in Engeland hebben we twee leiders. Liverpool en Arsenal hebben elk 16 op 21. Vooral Manchester United kent een slechte start, met 10 op 21 doen The Mancunians het allesbehalve goed.

Duitsland (speeldag 8)
1) Bayern München   20
2) Borussia Dortmund   19
3) Bayer Leverkussen   19

In Duitsland kan de competitie nog alle kanten uit. Bayern staat na acht speeldagen nog maar een punt voor op naaste achtervolger Dortmund. Afgelopen weekend speelden Leverkussen en Bayern 1-1 gelijk.

Nederland (speeldag 9)
1) Twente   18
2) PSV   18
3) Ajax   17

Ook in Nederland is er nog geen afscheiding aan de top. Twente haalt het voorlopig van PSV op basis van het doelpuntensaldo. Beide ploegen hebben 18 op 27. Ajax startte niet zo denderend aan de competite, maar sluipt nu toch dichterbij op het leidersduo.

Italië (speeldag 7)
1) AS Roma   21
2) Napoli   19                   
3) Juventus   19

AS Roma start verschroeiend aan de Serie A. Na zeven speeldagen hebben de Romeinen nog altijd het maximum van de punten. Eerste achtervolgers Napoli en Juventus doen het ook heel goed met 19 op 21. Achter De Oude Dame gaapt er al een kloof van vijf punten op het vierde geklasseerde Internazionale.

Portugal (speeldag 7)
1) FC Porto  19
2) Sporting Lissabon   17
3) Benfica   14

In Portugal staat Porto autoritair aan de leiding. De ploeg van Steven Defour speelde nog maar een keer gelijk. Sporting Lissabon doet het, in tegenstelling tot vorig seizoen, ook uitstekend. Benfica heeft al vijf punten achterstand op de landskampioen.

Rusland (speeldag 12)
1) Zenit Sint-Petersburg   29
2) Lokomotiv Moskou   24
3) Spartak Moskou   24

Onze landgenoten Axel Witsel en Nicolas Lombaerts staan nog altijd aan de leiding in Rusland. De ploeg van de Italiaan Luciano Spalletti heeft vijf punten voorsprong op de twee topploegen uit Moskou. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties