Definitief: Match Rode Duivels laatste voor Bellamy

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Definitief: Match Rode Duivels laatste voor Bellamy
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Craig Bellamy, de 34-jarige spits van Cardiff City en Wales, zal in Brussel zijn laatste internationale wedstrijd spelen. Zijn afscheid werd al langer verwacht, maar nu maakte hij het zelf officieel bekend.

Er werd verwacht dat Bellamy nog voor de kwalificatiewedstrijden voor het EK in 2016 de schoenen, op internationaal niveau, aan de haak zou hangen. Nu gaf hij officieel aan dat hij ook de vriendschappelijke wedstrijden in november niet zal spelen.

"Dit is de laatste week van mijn carrière bij Wales, ik zal in november niet meer spelen", aldus Bellamy. "De volgende kwalificatiecampagne duurt twee jaar en ik moet realistisch zijn. Om deze talentvolle groep alle kansen te geven zal ik niet meer deelnemen."

Hij kijkt tevreden terug op zijn periode bij Wales. "Ik kreeg de eer om meer dan 70 keer mijn volkslied te zingen. Ik hoop dat ik het vrijdag en dinsdag opnieuw kan doen. Ik ben dankbaar voor elke wedstrijd die ik voor mijn land mocht spelen." Bellamy zal stoppen als derde op de ranglijst bij Wales qua caps. Enkel Neville Southall en de betreurde Gary Speed speelden meer interlands.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties