Lukaku: "Campagne ongeslagen afsluiten"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Lukaku: "Campagne ongeslagen afsluiten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels trainden vanmiddag een laatste keer op Belgische bodem alvorens koers te zetten richting Kroatië. Na de oefengalop gaf Romelu Lukaku in de wandelgangen van het Koning Boudewijnstadion zijn mening over Everton FC, Kroatië en zijn balaanname.

Cédric De Volder in Brussel

Romelu Lukaku torst momenteel de (doelpunten)last van een volledige natie. De aanvaller van The Toffees vervangt vrijdag de geblesseerde Christian Benteke in Zagreb. “Ik ga mezelf niet te veel druk opleggen voor de wedstrijd van vrijdag”, vertelt een ontspannen Big Rom. “Na mijn penalty-misser in de Europese SuperCup ben ik alles gaan relativeren. Hoe ik tegenover de confrontatie met de bonkige Kroaten sta? Ik voetbal in de Premier League. Ik ben van niemand bang.”

En dat hij in de Premier League voetbalt, heeft de wereld zeker en vast geweten. Het jeugdproduct van RSC Anderlecht maakte de voorbije weken indruk in het blauwe shirt van Everton FC. “Alles loopt momenteel goed en ik hoop dat ik dit niveau nog een tijdje kan vasthouden. Het klopt dat ik momenteel meer doelpunten maak dan alle Chelsea-spitsen samen. (lacht) Maar ik ben daar helemaal niet mee bezig. Ik focus enkel en alleen op Everton en op de Rode Duivels.”

"De Europese SuperCup laat me alles relativeren"

“Ik wil toch het één en ander rechtzetten”, aldus Lukaku bloedserieus. “Ik las her en der dat ik het ongelijk van José Mourinho wil bewijzen. Ik heb altijd gezegd dat ik de Portugees wil tonen dat ik thuis hoor in het elftal van Chelsea. Dat is iets anders, hé. Ik heb een langdurig contract op Stamford Bridge en het is nog steeds mijn ambitie om er op een dag de pannen van het dak te spelen.”

Maar eerst en vooral volgt het levensbelangrijke tweeluik Kroatië – Wales. Hoe kijkt de spits tegen de nakende kwalificatie aan? “We hopen natuurlijk om het ticket voor Brazilië vrijdag al veilig te stellen, maar ook dan is de wedstrijd tegen Wales heel belangrijk. Ik wil deze campagne ongeslagen afsluiten. Bovendien hebben we de ambitie om de loting voor het WK in te gaan als reekshoofd. Of Mourinho de wedstrijd tegen Kroatië zal volgen? Geen idee, ik hoorde hem nog niet. Hij zal ooit wel eens bellen.”

"Mourinho? Hij zal ooit wel eens bellen"

Maar dus eerst scoren in Zagreb. Marc Wilmots liet ook al weten dat hij van Lukaku vooral verwacht dat hij de tweede linie laat aansluiten. Iets wat volgens de selectieheer niet zijn sterkste kant is. “Ik ben het daar nochtans niet mee eens”, besluit de speler zelf. “In Engeland krijg ik net complimenten omdat ik stappen maak op dat punt. Bovendien trainen we bij Everton godganse dagen op onze balaanname. ‘De controle maakte het doelpunt’ herhaalt mijn spitsentrainer constant.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties