Van "Naar Spanje" tot "Go West"

Van "Naar Spanje" tot "Go West"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels kunnen zich deze week plaatsen voor het WK van volgend jaar in Brazilië, dus stijgt ook de WK- liedjeskoorts stilaan.

Door Aernout Van Lindt

Al enkele maanden verschijnen pogingen tot een WK-lied. Garry Hagger, De Romeo's, Lange Jojo, Flip Kowlier, ... al vele versies verschenen van nummers om onze Rode Duivels te gaan aanvuren in Brazilië.

Ook in het verleden was het een traditie om bij een plaatsing voor het WK een liedje te maken. Het meest in het oog springende liedje ooit blijft natuurlijk Go West, ingezongen door de Duivels van toen zelf. Te beluisteren op eigen risico voor de oren:

Voor het WK van 1990 in Italië deed Rocco Granata zijn best, dat kan u hier nog eens bekijken:

Will Tura was in de jaren '70 en '80 hofleverancier van Rode Duivels-hits. De Rode Duivels gaan naar achtereenvolgens Mexico, Spanje, opnieuw Mexico en Rome. 

Quid Brazilië 2014?

En wat met het WK in Brazilië? Welke artiest kan ons het beste vertegenwoordigen om in aanloop naar de Mundial alle Belgen achter de Rode Duivels te zetten? 

In de huidige communautaire tijdsgeest moeten we aanzetten met een "typische Belg", die een publiek kan opzwepen en waar zowel in Vlaanderen als in Wallonië iedereen dol op is. Dan is er volgens mij eigelijk maar een echte mogelijkheid: Stromae. Onder het motto: "In Brussel spreken we Frans en Vlaams, Au Brésil on danse le samba... Alors on danse." 

En als de huidige generatie Rode Duivels een beetje kan zingen, lijkt meezingen ons een mooie tegenprestatie voor een van de volgende Duiveluitdagingen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties