PSG-hooligan geeft toe: "Bier drinken en vechten met ultra's Anderlecht"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 49 reacties
PSG-hooligan geeft toe: "Bier drinken en vechten met ultra's Anderlecht"
Foto: © SC

Woensdagavond neemt Anderlecht het in de Champions Leauge op tegen Paris Saint-Germain. De politie vreest voor rellen tussen de harde kernen van beide supportersgroepen en niet onterecht, zo blijkt.

Le Parisien kreeg twee (anonieme) hooligans van PSG te pakken en beide heren gaven aan dat ze wel degelijk afzakken naar België voor een knokpartij. “We maken ons al op voor deze verplaatsing sinds de loting. Alle anciens zullen op post zijn”, aldus de man die luistert naar de fictieve naam Thierry.

Openstaande rekening uit 1992

De aanleiding van de rellen die morgenavond mogelijk uitbreken is een openstaande rekening uit 1992. “De feiten dateren van 24 november 1992 in het Parc des Princes (thuisbasis van PSG, nvdr.)", aldus politiecommissaris Antoine Boutonnet.

"Tijdens de heenwedstrijd van de achtste finale in de UEFA cup toen waren er ernstige rellen en raakten heel wat mensen gewond. Daarom vrezen we dus voor nieuwe rellen tussen beide clubs”, aldus Boutonnet.

Ook die andere hooligan die zijn verhaal mocht doen, bevestigde dat er wel degelijk zal gevochten worden tussen de twee harde kernen. “Wij zakken af naar België om bier te drinken en om te vechten met de ultra’s van Anderlecht. Het gevecht is bovendien al geregeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties