Verheyen: "Verwacht sowieso geen ontslag bij Anderlecht"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 22 reacties
Verheyen: "Verwacht sowieso geen ontslag bij Anderlecht"
Foto: © SC

Zondag staat er in de Jupiler Pro League opnieuw een Super Sunday op het programma. RSC Anderlecht ontvangt Standard, terwijl KRC Genk naar Club Brugge trekt. Wat verwacht Gert Verheyen van de topwedstrijden?

Door Cédric De Volder

De Belgische voetbalfans kijken opnieuw uit naar zondagmiddag. Dan staan dé vier namen van het Belgische voetbal tegenover elkaar. Voetbalkrant.com vroeg raad aan Gert Verheyen. “Het is sowieso moeilijk om een topwedstrijd te gaan voorspellen. Club Brugge zou normaal gezien de meest frisse ploeg moeten zijn zeker? (lacht)

RSC Anderlecht – Standard

“Een Clasico zorgt er sowieso voor dat er twee gemotiveerde elftallen op het veld zullen staan”, aldus de voormalige Rode Duivel. “Beide teams hebben afgelopen weekend een opdoffer te verwerken gekregen in de Europese competities. Die fysieke vermoeidheid voel je bij een overwinning niet, maar ik kan je verzekeren dat die er nu wel is.”

Toch schat Verheyen de kansen van Anderlecht het grootst in. “De landskampioen heeft natuurlijk het thuisvoordeel. Bovendien moet John van den Brom uit zijn pijp komen. Al verwacht ik ook bij een nederlaag geen ontslag. Anderlecht koos bewust voor een verjonging. Een beetje verdraagzaamheid rond de recente resultaten is dan wel op zijn plaats.”

Club Brugge – KRC Genk

“Ik blijf het ook bij deze wedstrijd herhalen: een thuisvoordeel is cruciaal in een topwedstrijd. Ik verwacht dan ook een felle start van Club Brugge. De West-Vlamingen moeten vanaf de eerste minuut duidelijk maken dat Genk voor niets naar Jan Breydel is gekomen.”

“Bovendien wil Club de twijfels na het verlies bij KV Kortrijk doen verstommen”, besluit de ex-speler van blauw-zwart. “Ik vond Genk geen slechte wedstrijd spelen tegen Rapid Wenen, maar Club zit simpelweg veel frisser.”

Voetbalkrant.com volgt 'Super Sunday' vanzelfsprekend op de voet. Onze reporters in het stadion voorzien u van het alllerlaatste nieuws. Bovendien kan u bij ons ook de eerste reacties van de spelers lezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties