46-jarige Deman staat nog altijd paraat: "Het is niet meer hetzelfde als 10 jaar geleden"

46-jarige Deman staat nog altijd paraat: "Het is niet meer hetzelfde als 10 jaar geleden"
Foto: © SC

Tegen Bergen moest hij zijn trainingspak nog niet uittrekken, maar de kans bestaat nog steeds dat de 46-jarige Patrick Deman straks tussen de palen moet plaats nemen bij Kortrijk. En naar eigen zeggen zou het wel gaan...

Deman hoopte wel heel de week dat Darren Keet zou klaar geraken voor de partij tegen Bergen. "Hij sukkelde met een soort klieren in de liesstreek. Het is dus niet echt zijn lies en als hij speelde zou het geen kans geven op een zwaardere blessure", legde Deman uit. "Maar hij is nog altijd niet helemaal fit, dus de kans dat ik moet opdraven bestaat nog steeds."

Van zijn 'ploegmaats' hoorden we dat hij heel de week als een bezetene trainde. "Ik heb wel geprobeerd om er zoveel mogelijk voor te doen. Maar het is niet meer als tien jaar geleden hé. Ik zit nu misschien aan 50-60 procent van toen. Het zou dus gaan tot op een bepaald niveau. Ik zou mijn plan wel trekken", aldus Deman.

"Ik zou klaar staan"

De zenuwen had hij gisteren nog onder controle. "Omdat ik wist dat Darren zou spelen. Maar als het echt zeker zou zijn dat ik me moet klaarmaken, dan zou ik toch wel zenuwen krijgen. Normaal ook, want je weet dat de jongens van je afhangen. Als je dan een fout maakt, doe je alles waar zij voor strijden teniet. Maar ik zeg het, ik zou er klaar voor staan."

Toch blijft Deman liever uit de spotlights. "Ik heb nog een zaak. De klanten vragen me al heel de week of ik ga spelen of niet. Het is beter dat ik wat uit de 'boekskes' blijf. (lacht) Gisterenavond (vrijdag) ben ik wel op tijd gaan slapen, want je weet nooit wat er gebeurt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties