'Oskaar van de week': Bas Sibum

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
'Oskaar van de week': Bas Sibum
Foto: © SC

Het was me het weekendje van de fopduiken en andere vallende sterretjes en zwanen wel. Op verschillende velden vierde de kwalijke trend van de schwalbe en het matennaaien weer hoogtij. Deze week leveren we onze 'Oskaar' af bij de Freethiel.

Door Cédric De Volder

De laatste seizoenen is de schwalbe ingeburgerd geraakt in het profvoetbal. Een aanvaller moet bij wijze van spreken eerst een duikexamen afleggen vooraleer hij een lucratief contract kan tekenen bij een voetbalclub. Vandaar reikt Voetbalkrant.com wekelijks de ‘Oskaar’ van de Week uit. En deze week komt de laureaat uit de Clasico. De variant uit het Waasland wel te verstaan.

Laurent 'Duikdiploma' Ciman

Maar eerst iets anders. Laurent Ciman beweest gisteren in de topper tussen RSC Anderlecht en Standard dat hij zijn duikdiploma met de grootste onderscheiding heeft behaald. Jérôme Efong Nzolo toonde zich alvast een fan van de springkunsten van de Rode Duivel en gaf hem prompt een vrije trap.

De verdediger van De Rouches ging in duel met Luka Milivojevic en trapte in de grond. Wat volgde was dan ook leuk: Ciman ging theatraal neer en speelde de vermoorde onschuld. Zou Guy Luzon tegenwoordig ook acteerlessen geven op Sclessin?

Bas 'Balletje-knijp' Sibum

Maar de enige echte laureaat van dit weekend is Bas Sibum. De Nederlander liet zich in de derby tegen Sporting Lokeren op een wel heel vreemde manier opvallen. Hij kreeg het eerst aan de stok met Koen Persoons. Sibum kreeg prompt een gele kartonnetje onder de neus geschoven. Maar dan...

De daaropvolgende corner was het opnieuw prijs. Deze keer was Jérémy Taravel het slachtoffer van de kuren van de speler van Waasland-Beveren. Sibum vond er niets beter op dat hem in de edele delen te knijpen. Yves De Neve - assistent-scheidsrechter van dienst op de Freethiel - kreeg het tafereel in de smiezen en Sibum kwam niet ongestraft weg.  "Ik wil eerst de beelden zien vooraleer te reageren", liet de Nederlander na afloop dan nog optekenen. Foei, Bas!

En we trekken nog nog eventjes naar het Europese toneel. Voor de liefhebbers: Arturo Vidal!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties