"Als mijn ploeg zou verdedigen als Anderlecht, dan kroop ik onder de bank van schaamte"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 47 reacties
"Als mijn ploeg zou verdedigen als Anderlecht, dan kroop ik onder de bank van schaamte"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk doet het dit seizoen uitstekend en ontpopte zich dankzij zeges tegen Anderlecht en Club Brugge tot 'reuzendoder'. Coach Hein Vanhaezebrouck onthulde in Het Nieuwsblad zijn geheim om zijn groep op te peppen.

Vanhaezebrouck slaagt er jaar na jaar in om het maximum uit zijn spelers te halen en daar heeft hij zo zijn eigen methodes voor. “Ik hoorde voor onze wedstrijd op Anderlecht ‘we hebben daar niets te verliezen.’ Maar ik vond dat we daar net alles te winnen hadden.”

“Ik toonde mijn spelers de beelden van de nachtdropping in het bos tijdens onze zomerstage. Er zaten daar allerlei beesten, everzwijnen ook. Ik zei hen ‘jullie hebben zelfs dat overleefd, waarom dan bang zijn van Anderlecht?’”

"Het kunnen ook de spelers zijn die hun opdrachten niet uitvoerden"

De KVK-coach geeft ook aan dat hij niet bepaald onder de indruk was van paars-wit. “We hadden daar een tiental open kansen. Als mijn ploeg zo zou verdedigen, nam ik dat helemaal op mij en kroop ik onder de bank van schaamte. Ik zeg niet da van den Brom zijn werk niet goed doet. Het kunnen ook de spelers zijn die de opdrachten niet uitvoerden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties