Barça en Bayern op recordjacht

Caroline Tonnelier
| 3 reacties
Barça en Bayern op recordjacht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Barcelona en Bayern München worden beschouwd als de beste teams in Europa op dit moment. Ook in eigen land zijn beide ploegen zo goed als ongenaakbaar, waardoor al verschillende records sneuvelden en aantal anderen in de nabije toekomst gebroken kunnen worden.

Bayern München gaat dit weekend op zoek naar een record dat voorlopig nog toebehoort aan HSV. Als de Beierse club zaterdag niet verliest in Hoffenheim, komt Bayern op 36 wedstrijden in de Bundesliga zonder nederlaag. De laatste nederlaag van de ploeg van Van Buyten dateert van iets meer dan één jaar geleden. Op 28 oktober 2012 ging Bayern in de eigen Allianz Arena onderuit tegen Bayer Leverkusen.

FC Barcelona op zijn beurt kan binnenkort een record van aartsrivaal Real Madrid overnemen. De Catalanen zijn al sinds midden 2012 onafgebroken koploper in de Primera División. Vorig seizoen gaf Barça de leidersplaats op geen enkel moment af en ook dit seizoen staan de blaugranas al elf speeldagen op de eerste plaats. Als ze dit nog vier speeldagen volhouden, sneuvelt het record dat Real Madrid in 1988 vestigde. Toen stond de Koninklijke het hele seizoen 1987-88 aan de leiding, nadat het een seizoen eerder ook de laatste vijftien speeldagen aan de kop van de rangschikking had gestaan.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties