Kwis jij mee in Borsbeek?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Kwis jij mee in Borsbeek?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aankondiging voor een voetbalquiz op Voetbalkrant? Zijn ze nu helemaal gek geworden denkt u? Toch niet en we zullen u uitleggen waarom.

Alles heeft zijn klassiekers. Parijs-Roubaix, Arsenal-Tottenham, LA Lakers-Phoenix Suns, er hoeft geen extra omschrijving bij om te weten over welke sporttak of discipline het gaat?

Sinds vorig televisieseizoen de successerie “Quiz me quick” hoge ogen gooide, is het quizlandschap in Vlaanderen compleet geëxplodeerd. Elk dorp, elk gehucht, heeft zijn eigen quiz opgestart. Het valt amper nog te overschouwen wat/waar georganiseerd wordt en laat ons duidelijk zijn, dat is een leuke evolutie. Vlaanderen heeft immers een reputatie op vlak van quizvolkje hoog te houden.

Mercator Voetbalquiz

Dus daarom de aankondiging van deze 7de Mercator voetbalquiz, een quiz die pretendeert de referentie te zijn in het Vlaamse gewest. Quizploeg Mercator is vandaag immers één of misschien wel de oudste actieve voetbalquizploeg. Leden en oprichters van het eerste uur, Fonzy De Koninck en Marc Van Goethem besloten immers in november 1981 eens een keertje deel te nemen aan een quiz in het pittoreske Niel, om te kijken of dit geen leuke bezigheid zou kunnen zijn waar zij hun parate voetbal- en sportkennis konden testen? 32 jaar later strijden ze nog steeds mee en kunnen ze gerust tot de G5 van het voetbalquizzen gerekend worden.

Zij zijn trouwens het levende voorbeeld dat voetbal mensen kan verenigen en zo zou het altijd moeten zijn! In één en hetzelfde viertal zitten immers “die-hard” supporters van Antwerp, Beerschot, Berchem en Beveren (en kom niet af met Wilrijk of Waasland, want dan staan ze wel op hun strepen) samen aan tafel en ze zien elkaar nog graag ook!

Meespelen?

Het hoeft dus geen betoog dat deze mannen weten waarover ze spreken en ondertussen voldoende ervaring hebben om te weten hoe een leuke, ontspannende en vooral spannende quiz in mekaar dient gestoken te worden. Hun waarden voor het leven, “bier, vrouwen en voetbal” verweven ze allemaal moeiteloos in een avondje volksvermaak, op ieders maat.

Wie aldus de zin voelt opborrelen om zijn voetbalkennis eens te toetsen aan de werkelijkheid, weet waar hij vrijdag 15 november dient te zijn.

Gegevens met betrekking tot inschrijving, kan men terugvinden op bijgevoegde flyer. Snel wezen is de boodschap want het aantal tafels is beperkt (max 40 deelnemende ploegen van 4 personen).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties