Interview Schouterden: "STVV en Eupen zijn het sterkst"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Schouterden: "STVV en Eupen zijn het sterkst"
Foto: © SC

Dit weekend staat in tweede nationale de topper tussen leider Eupen en Sint- Truiden op het programma. Een speciale wedstrijd voor ex-Kanarie Nils Schouterden die voor het eerst tegen zijn ex-club aantreedt.

Door Sander De Graeve

"Het is natuurlijk speciaal omdat het tegen Sint-Truiden is, maar verder is het een match zoals alle andere. We moeten die gewoon winnen." Schouterden schat beide ploegen hoog in. "Het is een duel tussen de twee beste ploegen van tweede klasse."

Zijn pronostiek is duidelijk. "Ik hoop dat we winnen met 2-0. Dat zou betekenen dat we eindelijk nog eens de nul kunnen houden. We moeten meer op onze organisatie letten naar het einde van de match toe. Wanneer we 4-0 voorstaan zoals tegen Visé heb ik het gevoel dat er meer voor eigen succes gegaan wordt." 

"We mogen de tegenstander niet laten terugkomen. Toen pakten we op korte tijd nog twee goals en dan wordt het opnieuw moeilijker. We moeten blijven vechten voor elkaar en niet aan onszelf gaan denken."

"Makkelijkste weg naar eerste is het kampioenschap"

Een zege tegen Sint-Truiden zou alvast een goeie zaak zijn voor het ambitieuze Eupen. "De periodetitel geeft ons zekerheid van deelname aan de eindronde, maar we willen kampioen spelen en zo promoveren. Dat zal de meest makkelijke weg zijn, de eindronde is altijd zwaar."

Eerste klasse is ook voor Schouterden nog steeds het doel. Hij speelde er al drie seizoenen met Sint-Truiden. "Daar werk ik elke dag voor. Natuurlijk hoopte ik op een transfer bij de degradatie, maar toen zijn dingen gebeurd waar ik liever niet op terug kom."

"Begrijp dat mensen al die buitenlanders raar vinden"

In Eupen streek met de Aspire Academy een haast volledig nieuwe ploeg neer, toch kan iedereen het volgens Schouterden met elkaar vinden. "Er zijn geen kliekjes, de ploeg hangt goed aan elkaar. De Afrikanen zijn allemaal tussen de 18 en 20 jaar, dat brengt sfeer, zoveel jongeren."

"Ik begrijp dat mensen het raar vinden, al die buitenlanders. Maar het is niet zo dat ze een lading buitenlanders binnen gooiden en de rest op straat gezet hebben. Ze hebben een project waarin ze geloven, maar daarrond proberen ze hun jongens te omringen met ervaren, Europese spelers."

Ook de toeschouwer wint volgens Schouterden door die inbreng. "We spelen attractief voetbal. We gaan altijd op zoek naar zoveel mogelijk goals. De supporters gaan na thuismatchen altijd tevreden naar huis."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties