Reactie Kouyate moest piepjonge verdediging leiden: "Heel veel gepraat en gewezen"

Kouyate moest piepjonge verdediging leiden: "Heel veel gepraat en gewezen"
Foto: © SC

Drieëntwintig en kapitein zijn van je ploeg en daarbij ook nog eens de oudste verdediger op het veld naast twee tieners en een net 20-jarige. Ja, Cheikhou Kouyate heeft het nu wel allemaal meegemaakt bij Anderlecht.

Kouyate nam het zoals altijd met de glimlach op. Dit seizoen heeft hij zelf al een mindere periode gehad, maar daar klom hij dinsdag tegen PSG definitief uit en ondertussen is hij ook gegroeid in zijn rol als leider. De Senegalees kreeg bij afwezigheid van Deschacht zelfs de band rond zijn arm. "Het was geen makkelijke wedstrijd, maar die jonge gasten hebben het fantastisch gedaan. Als je weet dat Tielemans voor de eerste keer op de linksback speelde, kan je niet anders dan bewondering hebben."

"Ik heb veel geroepen en gewezen, maar ze deden alles perfect. En dan geeft Youri nog de assist voor de goal. Magnifique", riep Kouyate uit. "Staan we nu in de topdrie? God, daar had ik nog niet naar gekeken. Je ziet hoe het kan keren. Eindelijk gewonnen tegen een team uit de topdrie. Natuurlijk heeft die rode kaart ons geholpen, maar het duurde lang vooraleer we een gaatje vonden."

En dat gaatje werd benut door zijn maatje, Chancel Mbemba. "Ik ben heel blij voor hem. Hij is steeds belangrijker geworden voor het team. Die goal viel op het perfecte moment. En het doet deugd. Nu staan we weer onder de mensen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties