Bizar einde van duel in Italiaanse derde klasse

Koen Donvil
| 3 reacties
Bizar einde van duel in Italiaanse derde klasse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Italiaanse derde klasse is ophef ontstaan na een wel zeer merkwaardige wedstrijd. Het duel tussen Salernitana en Nocerina moest gestaakt worden omdat de bezoekers nog maar zes spelers overhielden.

De spelers van Nocerina waren voor de wedstrijd al met de dood bedreigd door hun eigen supporters. Zij waren immers niet welkom in Salernitana en eisten dat hun ploeg niet zou spelen. Een staaltje Italiaanse comedia dell'arte was het gevolg.

De wedstrijd begon al 40 minuten later omdat de bezoekers weigerden van de bus te stappen na de doodsbedreigingen. Toen de wedstrijd aanving, voerde Nocerina al na 50 seconden drie vervangingen door. Daarmee was het hek nog niet van de dam want even later besloten vijf spelers van het veld te stappen met een 'blessure'. Nocerina hield nog zes spelers over en dat druist in tegen de reglementen waardoor de scheidsrechter de wedstrijd noodgedwongen moest staken.

Het voltallige bestuur van Nocerina nam meteen ontslag. Volgens hen waren de vervangingen een 'keuze van de coach' en liepen de spelers de blessures op 'omdat ze niet opgewarmd hadden'.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties