Interview De Bruyne antwoordt: "Wat wil je? Dat ik nu mijn topniveau haal?"

De Bruyne antwoordt: "Wat wil je? Dat ik nu mijn topniveau haal?"
Foto: © SC

Wat hij ook beweert: Kevin De Bruyne zit heel verveeld met zijn situatie bij Chelsea. Bij de nationale ploeg dacht hij even weg te zijn van alle beslommeringen, maar in zijn spel tegen Colombia was te zien dat hij wou compenseren. "Wat wil je? Dat ik nu mijn topniveau haal?", reageerde hij.

Het was tegen Colombia niet de Kevin De Bruyne die we allemaal gewend zijn geworden. De beslissende acties bleven uit en de flankspeler probeerde zichzelf een beetje voorbij te lopen. "Dat lijkt zo misschien, maar ik probeer de dingen te doen die ik denk dat goed zijn op het veld", legde hij uit. "Het is normaal dat als je weinig speelt, dat je minder bent. Wat wil je? Dat ik nu mijn topniveau haal?"

Vrijdag, een dag na de match, trainde De Bruyne voluit mee met de invallers en bankzitters. Iets dat hij zelf aan Wilmots gevraagd had. "Ik ontbreek gewoon matchritme. Ik heb vandaag een hele training afgewerkt. Een dag na de match. Wie zie je dat nog doen? Fysiek scheelt er niks met mij. Maar ik ben streng voor mezelf. Als het niet loopt zoals ik wil, raak ik toch gefrustreerd, maar vertrouwen mis ik niet."

Is het dan zoveel anders om onder Mourinho te trainen?

"Het is gewoon heel anders spelen bij Chelsea. Dat ik er bij moet verdedigen? Ik speelde bij Bremen veel als nummer 8. Daar heb ik genoeg verdedigend werk moeten doen. Ik zit bij een topvijf-ploeg van de wereld. Wie bij ons op de bank zit, kan in eender welke andere club ook mee."

Maar denk je ondertussen al aan een verhuur in januari?

"Chelsea is mijn baas, zij beslissen. De trainer zei in juli dat ik moest blijven. Dat bewijst toch dat hij vertrouwen heeft in mij. Maar ja, misschien is het wel aan de orde."

In Duitsland zijn heel wat ploegen geïnteresseerd.

"Ik weet wie geïnteresseerd is. Schalke en Werder worden dikwijls geciteerd, maar ik kan daar nu nog niets over zeggen."

Mourinho zei dat je ook niet goed was op training...

"Ik heb nog nooit klachten gehoord. Maar het is bekend dat als de pers de manager pusht, dat hij soms uitspraken doet die hij liever niet gezegd had. Ik ben niet bezig met wat de mensen zeggen. Kijk, ik ben trots dat ik op mijn leeftijd al bij zo'n topploeg zit. Dat wil zeggen dat ik in mijn carrière toch al het één en ander bewezen heb. En in een carrière heb je altijd dipjes. Daar zit ik nu in."

Heb je gehoord dat hij uitgefloten werd in het stadion?

"Ik heb het gelezen ja. Maar overal waar Mourinho komt, wordt hij uitgefloten. (lacht) Behalve bij ons..."

Je was niet blij met je vervanging?

"Iedereen kent me ondertussen wel. Ik wil altijd spelen en ja, dan toon ik soms wat ontgoocheling als dat niet kan."

Maar je kan niet tevreden zijn met je situatie?

"Natuurlijk niet. Iedereen wil spelen. Je kan van mij op dit moment geen topniveau verwachten. Maar na mijn klierkoorts spraken de mensen ook over een serieuze dip terwijl ik drie maanden in mijn bed had gelegen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties