Ook Kameroen heeft WK-ticket beet

Leander Mespreuve
| 11 reacties

Vanmiddag stond de beladen terugwedstrijd in de barrages voor het WK tussen Kameroen en Tunesië op het programma. Kameroen hield de zenuwen onder controle en mag de vlucht naar Brazilië alvast boeken.

Kameroen, met Samuel Eto’o dan toch in de basis, kende een droomstart. Al na vier minuten bracht Webo de thuisploeg op voorsprong. De ontembare leeuwen namen geen vrede met deze krappe voorsprong en ging op zoek naar meer. Op het half uur was het dan opnieuw raak. Benjamin Moukandjo trapte de dubbele cijfers op het bord na een heerlijke solo.

Tunesië kwam er in de eerste helft amper aan te pas, een groot contrast met de heenmatch. In Tunis deelde Tunesië de lakens uit, vandaag was al Kameroen wat de klok sloeg.

Met een schitterend afstandsschot bracht Ahmed Akaichi de spanning opnieuw in de wedstrijd. Even later kon het aanspraak maken op een penalty, na hands van Assou-Ekotto. 25 minuten voor tijd zorgde Jean Makoun voor de verlossing. Met een rake kopbal bracht hij de score op 3-1. Vlak voor affluiten maakte diezelfde Makoun het feest compleet.

Na de 0-0 in de heenwedstrijd haalden de ontembare leeuwen het dus met 4-1, waardoor het nu definitief zeker is van deelname aan het WK. Eerder dit weekend verzekerden Ivoorkust en Nigeria zich al van een plaats op het mondiale eindtoernooi.