Overzicht: Tragische sterfgevallen in het voetbal

Joris De Wolf
| 0 reacties
Overzicht: Tragische sterfgevallen in het voetbal
Foto: © SC

Afgelopen weekend overleed er nog maar eens een voetballer tijdens een wedstrijd. De 20-jarige Carlos Alexandre Caseiro Marques, speler bij de Portugese derdeklasser Tourizense, zakte in de zevende minuut van de wedstrijd in elkaar. Alle hulp kwam te laat.

Elk seizoen hoor je wel dat er ergens in de wereld iemand sterft op een voetbalveld. Marques is niet de eerste, en zal jammer genoeg niet de laatste voetballer zijn die dit noodlot moet meemaken. Voetbalkrant.com maakte voor u een lijstje van bekende en minder bekende voetballers die het leven lieten voor hun favoriete sport.

Marc-Vivien Foé
Foé was een voetballer uit Kameroen die het leven liet tijdens de Confederations Cup in Frankrijk in 2003. In de 72ste minuut zakte hij in elkaar tijdens een wedstrijd tegen Colombia. De reden van zijn overlijden was een aortastenose, dat is een hartaandoening. Hij werd 28 jaar. In een rijk gevulde carrière speelde hij voor onder andere Olympique Lyon, West Ham United en Manchester City.

Miklos Fehér
Féher was een Hongaarse voetbalinternational die 25 keer uitkwam voor de nationale ploeg. Hij speelde op de dag van zijn overlijden in het shirt van Benfica. Tijdens een wedstrijd tegen Vitória Guimarães in januari 2004 kreeg hij een hartstilstand. Hij werd officieel dood verklaard in het ziekenhuis van Guimarães. Hij werd 25 jaar. Fehér speelde vooral voor Portugese clubs: FC Porto, Salgueiros, Sporting Braga en tenslotte Benfica.

Antonio Puerta
Puerta kreeg in 2007 als speler van Sevilla FC een hartstilstand in de wedstrijd tegen Getafe CF. In eerste instantie kon hij nog gered worden en verliet op eigen krachten het veld. nadien kreeg hij in totaal nog vier hartaanvallen. Hij overleed drie dagen na de wedstrijd in het ziekenhuis van Sevilla. Hij werd amper 22 jaar, een maand later zou hij voor het eerst vader zijn geworden.

Phil O’Donnel
In de herfst van zijn carrière speelde Phil O’Donnel voor de Schotse eersteklasse Motherwell. In december 2007 tijdens de wedstrijd tegen Dundee United zakte hij in elkaar op het moment hij zou gewisseld worden. Hij werd vijf minuten behandeld op het veld, waarna hij met de ziekenwagen werd afgevoerd. Onderweg overleed hij. Hij werd 35 jaar en liet een vrouw en vier kinderen achter.

Bobsam Elejiko
Deze naam klinkt u misschien bekend in de oren. De Belg met Nigeriaanse roots speelde verschillende jaren in eerste klasse bij Westerlo. Nadien speelde hij in de lagere reeksen bij onder andere Antwerp, Deinze en Turnhout. In 2011 was hij aangesloten bij Merksem. In november van dat jaar zakte hij in elkaar tijdens de wedstrijd tegen Kaart. Alle hulp kwam te laat. De oorzaak van zijn overlijden was een hartaderbreuk. Hij werd 30 jaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties