Brazilië neemt de scalp van Chili

Joris De Wolf

In een vriendschappelijke wedstrijd heeft Brazilië niet zonder moeite gewonnen van Chili. Voor de Brazilianen is het de zesde overwinning op een rij en lijken daarmee nu al klaar voor het WK van volgende zomer.

Brazilië had meteen de bovenhand in deze wedstrijd. Na een kwartier spelen was het een eerste keer raak. Zenit Sint-Petersburg-aanvaller Hulk scoorde na een magistrale pas van Oscar. Met zijn linkervoet pegelde hij de bal voorbij bezoekende doelman Bravo.

Nadien was het een tijdje wachten op een nieuw doelpunt. Pas twintig minuten voor het einde van de wedstrijd was het opnieuw prijs. Deze keer scoorde Chili via Vargas. Nog geen tien minuten later zette Robinho orde op zaken door de 2-1 tegen de netten te koppen. Chili kon niet meer tegenprikken.