Lorenzo Staelens over Carvalho: "Hij gaat nu 100% voor z'n voetbal"

Tamara Vereecken
| 0 reacties
Lorenzo Staelens over Carvalho: "Hij gaat nu 100% voor z'n voetbal"
Foto: © SC

Portugal plaatste zich dinsdagavond voor het WK in Brazilië, ten koste van Zweden. Man van de match was zonder twijfel Cristiano Ronaldo, maar er was nog een andere speler die ons opviel in die wedstrijd, namelijk William Carvalho, ex-Cercle.

Door Tamara Vereecken

De Portugese middenvelder speelde van 2010 tot 2012 bij Cercle Brugge, aan wie hij uitgeleend werd door Sporting Lissabon. Sinds hij daar eind vorig seizoen naar terugkeerde, gooit hij hoge ogen bij de Portugese topclub en nu heeft hij dus ook z'n selectie beet voor de Portugese nationale ploeg. Toch een beetje een verrassing voor z’n ex-trainer Lorenzo Staelens. “We waren overtuigd van zijn kwaliteiten maar dat het allemaal zo snel zou gaan, dat verrast me wel. Hij heeft in Portugal wel duidelijk een knop omgedraaid, in die zin dat hij echt 100% voor z’n voetbal wil gaan want ik hoor niks dan positieve commentaren over hem.”

William Carvalho stak er toch vaak met kop en schouders bovenuit in de laatste maanden dat hij bij Cercle speelde. “Klopt, eind vorig seizoen is hij in de ploeg gekomen, zijn positie was cruciaal als we het behoud wilden verzekeren. We hadden hem graag nog een jaartje gehouden, maar als we dit allemaal zien, zijn we blij voor hem dat hij terugkeerde.”

De Portugese middenvelder was al een talentje toen hij aankwam bij Cercle en kreeg er twee seizoenen de tijd om zich nog verder te ontwikkelen. Welke progressie maakte hij tijdens z’n periode in Brugge? “Naar Cercle komen, is voor hem een verrijking geweest, van de jeugd van Lissabon naar eerste klasse in België. Die stap heeft hem zeker rijper gemaakt, hij leerde hier ook wat het leven kennen”, denkt Lorenzo Staelens.

“Communicatie was het obstakel”

“Hij is teruggekeerd met de idee om 100% voor het voetbal te gaan en die kwaliteiten heeft hij ook. Hier was de communicatie wat een obstakel om als leider op het veld te fungeren, wat van hem een eerder introverte jongen maakte” blikt de Cercle-trainer terug. “Maar als ik ‘m bezig zag tegen Porto vorige week, hoe hij delegeerde op het middenveld, in z’n eigen taal dan, dat was super.”

Dit is ook een pluim voor Cercle, zeker wat betreft een verlengde samenwerking met Sporting Lissabon. “Dit bewijst naar de spelers daar dat een uitleenbeurt naar Cercle Brugge zeker een meerwaarde is. Al besef ik dat dit niet evident zal zijn aangezien zij nu ook een ploeg in tweede klasse hebben waar ze spelers kunnen gaan stallen. Maar William Carvalho is zeker een voorbeeld dat wij bij Cercle spelers naar een hoger niveau kunnen brengen,” besluit Lorenzo Staelens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties